Naar overzicht
Werkende en Werkzoekende | 30-04-2020

Social Employability

Social, je hoort het tegenwoordig vooral in Social Distancing. Het minimale 1,5 meter afstand houden tot anderen. Niet zo lang geleden kreeg het begrip Social vooral inhoud door de term Social Media, onze digitale netwerken. Juist nu zo belangrijk om toch in contact te zijn met de buitenwereld. Niet alleen over recepten en roddels, maar zeker ook om te werken aan je zichtbaarheid op de arbeidsmarkt. De huidige generatie Bekende Nederlandse is groot geworden via Social Media. Zij zijn hèt voorbeeld van het begrip Social Employability.

Wanneer ben je Social Employable?

Social Employable ben je als je met jouw expertise zichtbaar bent op Social Media. Je gebruikt je vrienden en collega's om onder de aandacht te komen. Via je updates die anderen liken (interessant vinden) zien ook mensen je waarmee je niet zelf bevriend bent. Dat kunnen ook recruiters, werkgevers of nieuwe opdrachtgevers zijn. Het is heel belangrijk dat je goed nadenkt over de manier waarop je je online profileert en op wie je je daarbij richt. Een nuttig netwerk opbouwen en gevonden worden via Google of Social Media kan tenslotte jouw toekomstige succes bepalen. 

5 Tips

Zichtbaar zijn is één, maar hoe men je ziet is natuurlijk nog veel belangrijker. Met de volgende tips vergroot je je kans om social employable te worden:

  • Door jezelf continu te verbeteren in kennis, vaardigheden en houding toon je ambitie en kun je laten zien dat je actuele kennis hebt. 
  • Reageer op updates over trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied en regio. 
  • Laat successen, behaalde certificaten of projecten zien, daarmee word je een interessante partij voor recruiters.
  • Verdiep je in Social Media, weet welke tool waarvoor dient en op welke Social jij de mensen bereikt die jou moeten vinden (download bijvoorbeeld het gratis rapport van Newcom)
  • Zorg dat je de woorden gebruikt waarop jouw doelgroep (bv recruiters) zoekt. Breid je netwerk uit en ben aanwezig met positieve berichten en reacties op anderen.

Maar wat wordt mijn Personal brand?

Je Personal brand ben jij als uniek persoon, als merk. Vind je het nog lastig om te bepalen waar je kracht ligt of waarop je je wilt richten? Via een persoonlijkheidstest, een assessment of een gesprek met een coach leer je jezelf goed kennen. Via 123test.nl kun je gratis eenvoudige testen doen die je helpen met het krijgen van zelfinzicht. Op de site van het UWV kijk je gratis en vrijblijvend interessante webinars; bv. over profileren of gebruik LinkedIn.  En als je er niet uitkomt, je kunt je via de website altijd aanmelden voor een adviesgesprek of competentietest bij Leerwerkloket Twente!


1 mei 2020

Jolanda Schonewille

Ondernemersadviseur Leerwerkloket Twente


Delen

Gerelateerde berichten