Naar overzicht
Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 01-07-2021

Een Leven Lang Ontwikkelen een STAP dichterbij! 

Het kabinet wil niet alleen dat iedereen de regie over zijn eigen loopbaan en ontwikkeling kan nemen, maar ook dat de mogelijkheden daartoe binnen handbereik zijn. Per 2022 is dat voor iedereen die zich tijdig meldt, ouder is dan 18 jaar en een band met de Nederlandse arbeidsmarkt mogelijk, schrijft minister Koolmees in een brief aan de Tweede en Eerste Kamer.

Jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen. Leven lang ontwikkelen, is niet alleen verstandig, maar ook leuk. Zo leer je bij gedurende je loopbaan en blijf je flexibel op de arbeidsmarkt. Iets waarvan we het belang zeker tijdens het afgelopen jaar door de coronacrisis extra hebben zien toenemen.
Met de Subsidieregeling STAP-budget die per 2022 wordt ingevoerd is leven lang ontwikkelen voor iedereen die zich tijdig meldt een stap dichterbij. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie en is een publieke tegemoetkoming voor het financieren van scholing. Iedereen die 18 jaar of ouder is en een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan straks subsidie aanvragen voor scholing gericht op eigen ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Lees er hier alles over.

Maar waarom is een Leven Lang Ontwikkelen zo belangrijk? De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen er aan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. Een Leven Lang Ontwikkelen is daarom steeds belangrijker voor iedereen. Sommige mensen doen dit uit zichzelf, andere hebben er graag wat hulp bij. Weet je nog niet goed hoe of waarin jij je wilt ontwikkelen? Leerwerkloket Twente kan je hierbij ondersteunen. Vul hier het contactformulier in en ga vrijblijvend in gesprek met één van onze adviseurs over jouw loopbaan- of scholingsvraag. Delen

Gerelateerde berichten