Naar overzicht
Werkende en Werkzoekende | 20-05-2021

Eerste deelnemers leerwerkproject Groen gecertificeerd!

Na het volgen van een leerwerkproject van acht weken hebben de eerste zeven deelnemers op dinsdag 18 mei hun certificaat Groenmedewerker ontvangen. Ze kunnen direct het geleerde in de praktijk brengen en gaan aan de slag bij de aangesloten werkgevers.

De vraag naar groenmedewerkers is nog steeds groot. Er staan veel vacatures open. Begin dit jaar is besloten om een omscholingsproject aan te bieden voor deze sector. Hierbij kan iedereen zonder ervaring in het groen aan de slag. Leerwerkloket Twente heeft in samenwerking met Zone.college, FID, Actief Techniek en Werkplein Twente dit versnelde omscholingsproject opgezet en nu zijn de eerste kandidaten geslaagd voor hun opleiding tot Groenmedewerker.

Omscholingstraject met baangarantie
Het project bestaat uit een praktijkrijk lesprogramma met aansluitend een werkperiode van zes maanden. Zone.college heeft het lesprogramma ontwikkeld. Uitzendbureaus FID en Actief Techniek hebben ervoor gezorgd dat alle kandidaten nu een arbeidscontract hebben voor in ieder geval een half jaar. Leerwerkloket Twente heeft scholingsvouchers ingediend bij het Twents Fonds voor Vakmanschap.

“Dit nieuwe omscholingsproject met een leer- en werkperiode sluit goed aan bij de marktbehoefte. Werkzoekenden kunnen snel aan het werk en vanuit een werkende positie zich verder ontwikkelen in de groene sector.” aldus Henk Stevens, adviseur werk bij Werkplein Twente.

Wil je zelf omscholen naar een ander beroep of sector? Kijk hier of er een leerwerkproject voor jou beschikbaar is. Of weet je misschien nog niet wat je wilt gaan doen? Ga dan vrijblijvend in gesprek met één van onze adviseurs. Vul hier het contactformulier in en binnen twee weken wordt er contact met je opgenomen. 

Delen

Gerelateerde berichten