Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever | 27-01-2021

Extra steun voor jongeren op de Twentse Arbeidsmarkt

Als je jong bent en net van school komt, is het vaak al lastig genoeg om aan een baan te komen. Ook is het voor scholieren lastig om een stageplek te vinden. De corona-uitbraak en -maatregelen maken het nog eens extra lastig. Veel werkgevers hebben het moeilijk om het eigen personeel aan het werk te houden. De provincie Overijssel komt met twee nieuwe regelingen om jongeren een goede start te kunnen geven op de arbeidsmarkt, gericht op het in dienst nemen van pas afgestudeerde jongeren in het Midden- en Kleinbedrijf en het aanbieden van stage- en leerwerkplaatsen. 

MKB-bedrijven die een HBO- of universitair afgestudeerde jongere in dienst nemen kunnen een subsidie ontvangen van 10.000 euro. Voor het aanbieden van een stage aan een MBO-scholier kan 1.500 euro worden aangevraagd voor begeleiding. Voor begeleiding van een persoon die een beroeps begeleide leerweg (leerwerkplaats) volgt kan 5.000 euro subsidie worden aangevraagd. Voor beide laatste categorieën geldt een maximum van twee subsidies per ondernemer. De subsidieregelingen passen naadloos in het advies van het Centraal Planbureau om ondernemers die jongeren aannemen te ondersteunen bij de loonkosten. 

Lees hier het hele artikel op de site van de Provincie Overijssel.

Wil jij in jouw organisatie jongeren een kans geven? Meld je aan voor een vrijblijvend gesprek en wij kijken met jou hoe je dit kunt doen en welke subsidies en regelingen je kunt gebruiken. 

Delen

Gerelateerde berichten