Naar overzicht
Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 20-11-2020

Yes, op 16 november is het eerste overzicht gepubliceerd van opleiders die gratis cursussen, trainingen en opleidingen aanbieden vanuit de regeling NL Leert Door. Je kunt rechtstreeks zoeken en boeken via Vind Je Update | Hoe werkt Nederland .

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kortdurende cursus om een specifieke vaardigheid te leren of om een vakgerichte bijscholing te volgen. Een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden om binnen jouw organisatie ander werk te kunnen verrichten, jezelf te updaten of om beter inzetbaar te zijn in een bij een ander bedrijf of organisatie. De cursus of opleiding die je doet kan ook een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen.

Om een cursus of training te volgen, hoef je je alleen maar aan te melden bij een opleider die subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en kosten af. Om je te helpen bij het zoeken naar een geschikte cursus of opleiding is er vanaf 30 november een zoekmachine beschikbaar via Hoewerktnederland.nl. Ook vind je uiterlijk op dat moment het aanbod op de websites van de opleiders.

Het gaat om de volgende opleiders:

Je kunt je alvast oriënteren. Kom je er zelf niet uit? Meld je dan aan voor een loopbaanadviesgesprek. Dat kan vanaf 1 december weer gesubsidieerd via erkende Loopbaanadviseurs of via de Leerwerkloketten. Zij helpen je om inzicht te krijgen in hoe jij meer kansen krijgt op de arbeidsmarkt en welke training/cursus je daarbij kan helpen.

Delen

Gerelateerde berichten