Naar overzicht
Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 25-01-2021

Gratis leren een moetje of een kans?

Medewerkers van een Leerwerkloket zijn leergierig, dat past bij onze functie en zit in onze aard. Zijn wij de primaire doelgroep van het gratis leeraanbod uit de regeling NL Leert Door? Ja en nee. Onze banen staan niet direct op de tocht door Corona, maar ook bij ons werken een aantal collega’s in een flexibel dienstverband. Misschien moeten of willen die op enig moment een andere baan. Als je dan met een recent certificaat kunt laten zien dat je actuele kennis en skills hebt kom je voor meer functies in aanmerking en maak je bij sollicitaties meer kans. Ook kunnen we kiezen voor een training waarmee we in onze privé situatie ons voordeel doen. Denk aan taal en rekenen, digitale vaardigheden of allerlei vormen van gesprekstechnieken en communicatieve vaardigheden. Misschien wil iemand ontdekken of een cursusprogramma voor een baan in een andere branche interessant is om te bepalen of een carrièreswitch in beeld komt.

Als bedrijf kun je via de regeling gratis expertise binnenhalen en medewerkers ontwikkelen. Ikzelf volg de module Arbeids- en Gezondheidspsychologie. Moet ik dat voor mijn functie? Nee. Wordt Leerwerkloket Twente er beter van? Ja, dat verwacht ik zeker. Met de theorie uit deze HBO+ module kan ik de uitkomsten van onze Loopbaan APK beter duiden en goed onderbouwde organisatieadviezen geven. Mijn collega’s bekwamen zich in: projectmanagement, beweegcoaching, gedragscoaching, SEO & SEA, contentmarketing, conversie optimalisatie, Excel en diverse andere vaardigheden via een online leerportaal. Supermooi om te zien hoe wij ons Leerwerkloket in de breedte en diepte ontwikkelen en zo een efficiëntere en professionelere organisatie worden.

De cursussen staan op: vindjeupdate en zijn tot juli 2021 aan te vragen. Tenzij er zoveel interesse is dat een cursus is “uitverkocht”. 

Op onze site vind je meer informatie over NL Leert Door. Ook kun je vrijblijvend met ons in gesprek om te onderzoeken wat jij er voor jezelf of voor je bedrijf mee kunt. 

Jolanda Schonewille

Ondernemersadviseur Leerwerkloket Twente


Delen

Gerelateerde berichten