Naar overzicht
Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 25-09-2020

Binnenkort kun je dankzij NL leert door kosteloos (online) scholing volgen. Het is nog niet duidelijk hoe het aanbod er precies uitziet en hoe je er gebruik van kunt maken. Tot 15 oktober kunnen scholingsinstellingen hun subsidieaanvraag indienen bij de overheid. Deze aanvragen moeten worden beoordeeld en goedgekeurd. Daarna moeten de trainingen/cursussen online worden gepresenteerd.

Het plan is dat jij, de gebruiker, je alleen maar hoeft aan te melden bij de opleider die deelneemt aan de regeling. Je schiet geen kosten voor want de opleider handelt de kosten en administratie af. De verwachting is dat rond half november het eerste online aanbod beschikbaar komt. Leerwerkloket Twente volgt natuurlijk de ontwikkelingen en wijst je de weg zodra duidelijk is wat je waar kunt vinden.

Nu al leren?

Je hoeft echt niet tot half november te wachten om online te gaan leren.  Ook nu zijn er al veel mogelijkheden. Van basisvaardigheden als Nederlandse taal of Werken met de computer tot bv. Supply Chain Innovation van de Univerity of Twente. Ik heb ze op https://www.lerenenwerkentwente.nl/nl-leert-door/online-leren voor je op een rijtje gezet. Ik wijs je speciaal op de site Werkinhetvooruitzicht.nl waar 10 kansrijke beroepen worden toegelicht. Bij interesse kun je direct beginnen aan een serie online trainingen (leerpad). Het vraagt discipline en beheersing van de Engelse taal, maar het is een prachtige laagdrempelige manier om voor jezelf nieuwe kansen te creëren op de arbeidsmarkt.

Is dit niets voor jou, of heb je wat extra hulp nodig? In een adviesgesprek onderzoeken we samen met jou wat bij jou past en of er scholingsbudget voor jou beschikbaar is uit bv. Het Twents Fonds voor Vakmanschap. Meld je vooral aan via het contactformulier op onze website. 


Jolanda Schonewille

Leerwerkloket Twente

25-09-2020


Delen

Gerelateerde berichten