Naar overzicht
Algemeen en Student en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 27-07-2020

‘Als je maar gezond bent’ en ‘bij leven en welzijn’… het zijn uitspraken die door de coronacrisis ineens veel meer inhoud krijgen. We realiseren ons hoe belangrijk een goede gezondheid is en hoe onontbeerlijk goede zorgmedewerkers en een perfect gezondheidssysteem zijn. Niet zo vreemd dat in deze tijd steeds meer mensen nadenken over een carrièreswitch naar de zorg. En dat is mooi. Er zijn steeds meer zorgmedewerkers nodig.

In de loopbaangesprekken bij het Leerwerkloket hoor ik mensen vaak zeggen: “ik wil graag met mensen werken” of “ in mijn huidige baan heb ik vooral m’n hoofd nodig, maar ik wil meer doen met m’n hart en m’n handen…”  Dat is een mooi begin. Maar er moet meer gebeuren om uiteindelijk die zo gewenste baan in de zorg te bemachtigen. Om welke beroepen gaat het eigenlijk? Waar liggen de meeste kansen en wat heb je nodig aan scholing om daar te komen? Waar doet een Verzorgende IG, een Helpende Zorg of een Begeleider Specifieke Doelgroepen? Wat heb je nodig als je met dementerende ouderen wil werken of juist met gehandicapte kinderen? Kun jij met jouw vooropleiding en ervaring starten met een bij jouw werkwens noodzakelijke opleiding? Zijn er opleidingsbudgetten beschikbaar om de opleiding te betalen?

Op deze en nog vele andere vragen proberen we antwoorden te geven tijdens een webinar, dat Leerwerkloket Twente organiseert op dinsdag 29 september van 16.00 tot 18.00 uur.

Professionals uit de zorg zijn er om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Iedereen met een computer, mobiel of tablet met internetaansluiting kan thuis deelnemen aan deze workshop. Er is plek voor 18 deelnemers, dus meld je snel aan via https://www.lerenenwerkentwente.nl/evenementen/webinar-werken-de-zorg-wat-er-en-hoe-kom-ik-er .


Gea Spiegelenberg

Adviseur Leerwerkloket Twente

Delen

Gerelateerde berichten