Naar overzicht
Werkgever | 10-05-2021

Investeren in taal loont!

Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Ook in 2021 kun je als werkgever weer subsidie aanvragen om te investeren in de basisvaardigheden van je werknemers. De eerste aanvraagronde van 2021 is al gesloten, maar er is goed nieuws! Speciaal voor werkgevers komt er een extra ronde van 1 tot en met 30 juni 2021. 

Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer (zoals taal, rekenen en/ of digitale vaardigheden) heeft verschillende voordelen. Voor de werknemer, maar ook voor jou als werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt en werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag. Ook krijgen werknemers meer zelfvertrouwen en ze kunnen zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taal op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Het project dat je met subsidie wilt uitvoeren moet leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van jouw werknemers. Dit geldt ook voor zzp’ers die voor je bedrijf werken. Of andere werknemers waarmee je een minder duurzame arbeidsrelatie bent aangegaan. Denk aan tijdelijke arbeidsplaatsen, proefplaatsingen, beschut werk, et cetera. Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant. Je kunt de subsidie bovendien gebruiken voor een of meerdere opleidingstrajecten. Belangrijk: je mag de subsidie alleen inzetten voor werknemers met een taalniveau lager dan 2F. 

Ben jij een werkgever die graag wil investeren in zijn/haar medewerkers? Lees hier alle informatie en hoe jij een subsidie kunt aanvragen. 

Wil je graag investeren in basisvaardigheden op de werkvloer, maar weet je niet precies hoe je dit kunt realiseren? Vul hier het contactformulier en ga vrijblijvend in gesprek met één van onze adviseurs van Leerwerkloket Twente.


Delen

Gerelateerde berichten