Naar overzicht
Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 22-04-2021

Van werkzoekend naar kansberoep!

Je ziet misschien dat de kansen in jouw branche afnemen. Blijf je je dan richten op functies die er bijna niet meer zijn? Of sta je open voor alternatieven? In Twente werken Leerwerkloket Twente, UWV, Gemeenten, onderwijs en ondernemers samen om kansrijke vacatures in te vullen met kandidaten die bereid zijn om werken en leren te combineren. Zo komen er banen beschikbaar voor zij-instromers en worden werkgevers met een wervingsprobleem geholpen. 

Het leerwerkproject Pakketbezorgers is hier een goed voorbeeld van. Door de coronacrisis is er minder vraag naar functies als touringcar of taxichauffeur, terwijl de vraag naar pakketbezorgers door alle online bestellingen juist toeneemt. Deze en andere werkzoekenden met prima skills voor de functie van pakketbezorger kunnen met enige bijscholing snel aan de slag. De betrokken werkgevers zijn erg blij met nieuwe instroom van goed opgeleide medewerkers. Tijdens de opleiding is aandacht besteed aan logistieke processen, verkeersregels en schadepreventie, maar ook aan de Nederlandse taal en klantgericht communiceren.  Het project is een mooie samenwerking van Leerwerkloket Twente, Endoor, Twents Fonds voor Vakmanschap, Werkplein Twente, ROC van Twente, Mach Transport & Logistiek B.V., TG Koeriers BV en ServicePakketOost.

Wil je graag sparren over een maatwerk project voor zittende èn werving van nieuwe medewerkers voor jouw organisatie? Ga vrijblijvend in gesprek met ondernemersadviseur van Leerwerkloket Twente én ontdek wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn. Hier kun je een afspraak maken. 

Of wil je zelf graag een leerwerktraject volgen en weten waar kansen liggen? Ga in gesprek met één van onze adviseurs en je krijgt kosteloos, onafhankelijk en deskundig advies over jouw mogelijkheden. Hier kun je een afspraak maken.

Delen

Gerelateerde berichten