Naar overzicht
20-06-2022

Maak kennis met Philia: “Een loopbaankeuze kan heel spannend zijn. Ik help om de keuze minder spannend te maken!”

Philia werkt sinds februari 2022 bij Leerwerkloket Twente. Naast loopbaanadviseur is ze ook wandelcoach. Ze geeft ze 13 juli een wandelsessie vanuit Leerwerkloket Twente. Philia: “Wandelcoaching vind ik echt geweldig! Veel mensen zitten erg in hun hoofd. Door buiten te zijn heb je meer rust in je hoofd en kun je alle hectiek beter loslaten. Dit helpt in het maken van (loopbaan)keuzes.” Maak kennis met Philia en ontdek waar ze jou mee kan helpen.

Je bent nog maar net bij Leerwerkloket begonnen. Hoe ben je hier terecht gekomen?
Via via hoorde ik dat kennissen naar Leerwerkloket waren geweest, om advies te krijgen over een carrièreswitch. Zelf had ik nog nooit van Leerwerkloket gehoord, dus ik besloot het op te zoeken en werd direct enthousiast. Echt super gaaf dat dit bestaat! Een onafhankelijk adviesloket dat werkenden en niet werkenden helpt met loopbaankeuzes. Toevallig was er ook een vacature. Dus ik besloot om te solliciteren en nu zit ik hier!

En wat vind je zo leuk aan het geven van loopbaanadvies?
Zelf heb ik ook gehad dat ik het even niet wist en hierbij ook hulp gezocht. Dus ik weet als geen ander dat een loopbaankeuze spannend kan zijn. Vaak is een loopbaankeuze groot in je hoofd, want: wat betekent het voor bijvoorbeeld mijn financiële situatie en is het echt de goede keuze voor de lange termijn?

Door mijn advies kan ik een keuze minder spannend maken. Ik help je het grotere plaatje te zien en welke gevolgen een keuze kan hebben. Ik hoop dat ik mensen in beweging kan zetten door ze te stimuleren om kleine (eerste) stapjes te zetten. Bijvoorbeeld door eens een dagje mee te lopen of in gesprek te gaan met een bedrijf. Al deze kleine stapjes maken dat je zekerder voelt en zelf de keuze kunt maken. Jij alleen kunt de beslissing uiteindelijk maken. Daarna maken we samen een actieplan om vervolgstappen te maken.  We denken met je mee in welke scholingsmogelijkheden er zijn en hoe je de gewenste scholing kunt betalen.

Ook geef je 13 juli een sessie wandelcoaching. Wat houdt dat precies in?
“Je gaat samen in de natuur wandelen en in gesprek over je loopbaanvraag. Door naast elkaar te wandelen maak je het gesprek heel gelijkwaardig. Wandelcoaching is heel fijn. Vaak zie je dat je vastloopt in je eigen gedachten, dan helpt het wandelen in de natuur. Buiten heb je automatisch meer rust en kun je alle hectiek beter loslaten. Deze rust helpt je om bewust stil te staan bij keuzes.

Ook vind ik wandelcoaching in een klein groepje echt een aanrader. Vaak denk je dat je de enige bent die niet lekker in zijn vel zit, twijfelt over zijn baan of burn-out klachten heeft. Door met een kleine groep hierover in gesprek te gaan, zie je dat je niet de enige bent! Wees echt niet bang om aan de bel te trekken. Wacht niet te lang tot het te laat is en je helemaal vastloopt, maar zorg dat je het moment voor bent!

Wil jij graag wandelcoaching een keer proberen? Bekijk alle informatie en meld je aan!

Delen