Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 01-10-2020

VERRASSING VOOR DEELNEMERS AAN VIERDE WEBINAR: NIEUWE LEERWERKBANEN IN TWENTSE ZORGCENTRA

ZONDER DE Z-FACTOR WEINIG KANS IN DE GEZONDHEIDSECTOR

Met het thema ‘Overstappen naar Zorg en Welzijn’ sloot Leerwerkloket Twente afgelopen dinsdag een serie webinars op succesvolle wijze af. Het maximale aantal van 25 deelnemers kreeg met enthousiaste medewerking van twee werkgevers een verhelderende kijk op de gezondheidszorg. Kim ter Groot, Adviseur Leren en Ontwikkelen bij de Zorggroep Sint Maarten, informeerde de deelnemers over de ouderenzorg en Willy Horstman, Coördinater beroepspraktijkvorming bij de Twentse Zorgcentra, vertelde over de zorg aan specifieke doelgroepen.

Praktische zaken kwamen aan de orde zoals: 

  • over welke beroepen gaat het in de ouderenzorg en in de gehandicaptenzorg
  • waar liggen de meeste kansen 
  • welke scholing is nodig
  • hoe gaat het wervings- en scholingstraject.

Duidelijk is dat wie in de zorg wil werken een bepaald type mens moet zijn. De x-factor, daar gaat het niet om. Van medewerkers in de zorg wordt een z-factor verwacht, een gevoeligheid voor de medemens die je niet in boekjes vindt. Een goed voorbeeld is te zien op een filmpje van een boomkweekster die met hulp van het Leerwerkloket de overstap naar de ouderenzorg maakt.


Willy Horstman had tot besluit een verrassing in petto. De Twentse Zorgcentra zijn van plan om ongeveer 25 nieuwe medewerkers aan te nemen voor functies als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg en verzorgende IG. Het opleidingstraject voor deze functies start in februari 2021. Kijk voor alle info op Werken bij Twentse Zorgcentra  


Gea Spiegelenberg

Adviseur Leerwerkloket Twente

Delen

Gerelateerde berichten