Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 17-09-2020

Prinsjesdag 2020 en de arbeidsmarkt

Welke kant gaan we op met de arbeidsmarkt? Koning en kabinet verwachten dat de economie zich deels herstelt. Corona maakt het echter onafwendbaar; de arbeidsmarkt verandert en de werkloosheid loopt op. Met ondersteuningsmaatregelen voor ondernemers wil het kabinet bedrijven de crisis doorhelpen en mensen aan het werk houden. Mocht het helaas toch mis gaan dan zijn er initiatieven om mensen te begeleiden van werk naar werk. 

Het kabinet trekt 1,4 miljard uit voor een aanvullend sociaal pakket. Een enorm bedrag, maar hoe komt dat bij jou of jouw werkgever terecht? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Regionale mobiliteitsteams worden genoemd. Het is de bedoeling dat werkenden door een samenwerking van overheid, onderwijs en ondernemers begeleid gaan worden van werk naar werk. (Intersectorale) Scholing is essentieel, waarbij het natuurlijk altijd begint met inzicht en een goed ontwikkeladvies. 

Branchevereniging OVAL heeft een prachtig overzicht samengesteld: Highlights vitaliteit, activering en loopbaan. waarin de belangrijkste punten uit de Prinsjesdagstukken staan beschreven.  

Leerwerkloket Twente 

Leerwerkloket Twente is plannen aan het maken om werkgevers, werkenden,  werkzoekenden en ZZP’ers hun weg te laten vinden naar alle ondersteuningsmaatregelen. Iedereen kan een afspraak maken voor loopbaan- en opleidingsadvies. Werkgevers mogen medewerkers doorverwijzen en kunnen met al hun vragen over personeelsmobiliteit en scholing terecht. Bijvoorbeeld bij het opzetten van maatwerk leertrajecten voor in- en doorstroom en vinden van scholingssubsidies.  Een speciale werkgroep heeft extra aandacht en instrumenten voor jongeren. 

We volgen de ontwikkelingen en optimaliseren voortdurend onze informatievoorziening en onze instrumenten. Onze doelstelling is dat niemand in Twente drempels ervaart bij het vinden van advies, arbeidsmarktinformatie, scholing of kansen.  Wil je meer weten? Meld je vooral aan via de aanmeldformulieren op de website. Of volg ons via Social Media, dan zie je altijd de laatste updates.

Delen

Gerelateerde berichten