Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 02-06-2020

Leerwerkloket Twente werkt nauw samen Port of Twente, nummer 6 van de logistieke hotspots in Nederland! Via platform www.indelogistiek.nl vindt iedere Twentenaar informatie over logistieke beroepen, opleidingen en vacatures. Ook kun je je via de site aanmelden voor een adviesgesprek. Deze aanvragen komen terecht bij Leerwerkloket Twente collega Elif Durdabak die je graag helpt om jouw loopbaankansen in de logistiek te vergroten.

Vragen die Elif veel hoort zijn:

  • Ik wil mij oriënteren in de logistiek sector, hoe pak ik dit aan?
  • Ik wil groeien binnen de logistieke sector, welke opleidingen sluiten hier het beste bij aan?
  • Ik heb ruime ervaring in de sector, hoe zorg ik dat mijn diplomering hierop aansluit?
  • Ik zoek werk in de logistieke sector, wat is hier de eerste stap in?
  • Ik ben mijn baan verloren (n.a.v. Covid-19) hoe zorg ik dat ik beeld ben en blijf voor verdere bemiddeling naar een logistieke baan?

Verbinding Indelogistiek, Leerwerkloket Twente en Werkplein Twente

In de afgelopen periode hebben veel kandidaten zich voor advies gemeld op de website. Naast vragen over omscholing hebben ook veel kandidaten een bemiddelingsvraag. Hoe voorkom ik een langere werkloosheid en uitkeringssituatie? In de loopbaangesprekken, veelal via beeldbellen, zijn ook de cv’s doorgenomen en vragen goed uitgediept. Doordat Leerwerkloket Twente nauw samenwerkt met het Werkplein Twente is voor kandidaten die direct inzetbaar zijn een bemiddelingsprofiel gedeeld met de werkgeversadviseurs aldaar. Deze adviseurs hebben contact met werkgevers die nieuwe medewerkers voorgesteld willen krijgen van het Werkplein. Door onze nauwe samenwerking leidde een loopbaanadviesgesprek tot een kennismaking met werkgevers en of openstaande vacatures. Meerdere kandidaten hebben hierdoor al een nieuwe baan. 

Door je te melden bij één van de loketten, je vraag en werkwens te delen en open te staan voor opleiding en ontwikkeling kun je je kans op een baan flink vergroten! Vraag gerust ons advies als wij je daarbij kunnen helpen.

Juist nu in Corona tijd #keepstrong #keepconnected

Delen

Gerelateerde berichten