Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 25-05-2020

Als Leerwerkloket Twente zijn we heel verheugd dat ons project met het Twents Fonds voor Vakmanschap is uitgekozen voor een promotiefilmpje van het Europees Sociaal Fonds. Onze eerste stap richting de ESF-Award 2020! 

Mooi ook, dat de hoofdpersoon in de film de kandidaat wordt, die zijn droom tot gecertificeerd dronepiloot werkelijkheid zag worden door ons gezamenlijk optrekken. Onze adviseur Sandy herinnert zich de ambitieuze jongeman nog goed. Het vak dat hij zich eigen had gemaakt en waarmee hij diverse successen had geboekt mocht hij door verscherpte regelgeving niet meer uitoefenen. Sandy ziet de twinkeling in zijn ogen nog haarscherp voor zich, als ze hem vertelt dat de de studie die hij nodig heeft om het vak professioneel en legaal uit te oefenen, betaald wordt door het Twents Fonds voor Vakmanschap.

Uniek aan de Twentse samenwerking is dat de kandidaat die zich voor een scholingsvoucher meldt bij Het Twents Fonds voor Vakmanschap altijd eerst een gedegen loopbaanadvies krijgt. Leerwerkloket Twente helpt daarnaast vanuit haar reguliere dienstverlening Twentse werkenden, zzp'ers en werkzoekenden met loopbaanvragen. Ook hier wordt gekeken of een verbetering van de arbeidsmarktpositie gerealiseerd kan worden met een scholingsvoucher van het TFvV. Zo dragen het Fonds en het Leerwerkloket samen bij aan een oplossing voor knelpunten op de Twentse arbeidsmarkt en perspectief voor individuele kandidaten. 

In totaal worden er tien projecten gefilmd, die in oktober op de speciale ESF-Award stempagina te zien zijn. Wij hopen dan natuurlijk op veel Twentse stemmen. De 5 projecten met de meeste stemmen gaan namelijk naar de finale op 11 november in Den Haag, waar staatssecretaris Tamara van Ark de ESF-Award zal uitreiken.

Hoe ver we ook komen, we beschouwen deze uitverkiezing al als een erkenning voor een unieke samenwerking.


25 mei 2020

Gea Spiegelenberg, adviseur Leerwerkloket Twente


Delen

Gerelateerde berichten