Naar overzicht
Werkgever | 05-01-2021

Subsidieregeling Tel mee met Taal beschikbaar voor werkgevers

Als werkgever kun je vanaf januari subsidie aanvragen vanuit de subsidieregeling Tel mee met Taal. Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. In Overijssel kan 1 op de 9 personen amper of niet lezen, schrijven en/of rekenen. In Twentse steden is de laaggeletterdheid hoger. Enschede spant de kroon, met 24 procent inwoners die moeite hebben met lezen en schrijven. Gevolgd door Almelo met 18 procent. 

Laaggeletterdheid beïnvloed ook het persoonlijke leven. Mensen die niet goed lezen, schrijven en/of rekenen vinden minder gemakkelijk een baan, leven minder gezond en hebben minder grip op hun geldzaken.

Daarnaast levert het je bedrijf veel op als je je medewerkers vaardiger maakt in lezen, schrijven, rekenen en/of digitaal. Naast goed werkgeverschap zorg je ervoor dat werknemers minder fouten maken en minder verzuimen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, worden zelfstandiger en de productiviteit neemt toe. 

Werkgevers kunnen vanaf 1 januari 2021 subsidie aanvragen via de regeling Tel mee met Taal. Dit kan tot en met 28 februari 2021. Hier lees je meer informatie over de subsidieregeling. 

Wil jij als werkgever taal op je werkvloer verbeteren? En weet je niet goed hoe je je medewerkers kunt ondersteunen hierin? Je kunt een onafhankelijk adviesgesprek aanvragen met een van onze adviseurs.  


Lyanne ten Brummelhuis
Trainee Leerwerkloket Twente
5 januari 2021

Delen

Gerelateerde berichten