Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 28-06-2021

Swoesj, Eén van de vele mogelijkheden in de bibliotheek

De tijd dat de bibliotheek er alleen was voor boeken ligt ver achter ons. Er wordt van alles georganiseerd, voor leden en niet-leden, voor jong tot bejaard, veel gratis en soms voor een kleine bijdrage.

De bibliotheek en Leerwerkloket Twente willen beiden mensen helpen om te leren wat ze nodig hebben. Dat kan via een formele opleiding, maar dat hoeft zeker niet altijd. Je kunt op veel manieren leren en jezelf verbeteren. Een mooi voorbeeld is het programma Swoesj in de bibliotheek van Enschede. Je krijgt een tablet in bruikleen om je Nederlandse taal en digitale vaardigheden te trainen. Na succesvol afronden van het traject mag je de tablet zelfs houden! Met de tablet leer je omgaan met apps en ga je oefeningen doen om je Nederlandse skills te trainen. Er zijn slecht een paar spelregels om mee te mogen doen:

  • Nederlands is je moedertaal
  • Je bent 20 weken beschikbaar met een wekelijkse bijeenkomst van 1,5 uur en 1,5 uur per week thuisstudie.
  • Je bent tussen de 18 en 67 jaar oud
  • Je vindt lezen en schrijven van de Nederlandse taal wel eens lastig
  • Je bent bereid om een taaltoets te maken, zodat wij weten hoe we jou goed kunnen helpen

Heb je interesse of ken je iemand voor wie dit mooie aanbod geschikt is? Voor meer info of aanmelden klik hier

Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om je taal en digitale skills te verbeteren. Naast allerlei activiteiten, onder andere via het Huis van Taal en Meedoen, kun je als je lid bent van de bibliotheek gebruik maken van 160 online cursussen van Soofos en GoodHabitz. Hier vind je een overzicht van alle online cursussen. Cursussen voor werk of privé, van programmeren tot persoonlijke kracht, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een online training voor jou.  Als je een cursus volledig hebt afgerond, kun je meestal een certificaat downloaden.  Dit is weer handig om aan bijvoorbeeld een werkgever te laten zien dat je kennis hebt van een bepaald onderwerp.

Weet je nog even niet wat je wilt leren of op welke manier? Dan kun je je hier aanmelden voor een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs. 


Delen

Gerelateerde berichten