Naar overzicht
Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 30-09-2021

Techniek in de praktijk!

In Twente zijn veel werkgevers opzoek naar monteurs, elektriciens, operators en nog veel meer ander technische personeel. Veel bedrijven staan open voor zij-instromers. Maar hoe krijg je nu een goed beeld van deze mooie sector? Juist door mee te kijken op de werkvloer.

Op woensdag 29 september heeft de Groot Installatiegroep de deuren geopend voor zijinstromers. Elf geïnteresseerden hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt en hebben een kijkje achter de schermen gekregen over werken in de installatietechniek. Het was een inspirerende dag die deelnemers een duidelijk en helder beeld gegeven heeft over de vele mogelijkheden die er zijn binnen de installatietechniek.

De dag begon met een warme ontvangst bij de Groot Installatiegroep. Onze collega Ellen Alberink heeft het belang van een Leven Lang Ontwikkelen benadrukt en verteld wat Leerwerkloket Twente kan doen voor werkzoekenden en werkgevers. Voor de elf geïnteresseerden is er specifiek verteld hoe Leerwerkloket Twente kan ondersteunen bij een overstap naar de techniek. Vervolgens heeft Hans Baan van de Groot Installatiegroep een presentatie gehouden over de organisatie en de vele mogelijkheden die er zijn bij De Groot Installatiegroep. Daarna volgende het hoogtepunt: de rondleiding door de werkplaats! Hans liet zien wat er allemaal in de werkplaats gebeurtd, welke functies er zijn en wat de Groot Groep belangrijk vindt bij de selectie van nieuwe medewerkers. De deelnemers ontvingen aan het einde van de dag een goodie-bag van de Groot Installatiegroep en kunnen met alle verkregen informatie en indrukken gaan nadenken over het vervolg van hun (technische) loopbaan. 

Deze dag heeft behoorlijk wat vooroordelen over de techniek weggehaald. De techniek staat bekend als een sector waarin je veel vies werk moet doen. Maar zoals één deelnemer aangeeft: 'Het is veel schoner en rustiger werken dan ik dacht'. Kortom al met al een mooie en insprierende dag. Deelnemers gaven aan: 'Wat heb ik een mooi beeld gekregen van de techniek!' Dit is precies wat Leerwerkloket Twente en de Groot Installatiegroep hebben beoogd te bereiken! Dat mensen met de juiste kennis een goede afweging kunnen maken en misschien zelfs daarmee een overstap kunnen maken naar een duurzame sector met veel kansen.

Denk jij na over een overstap naar de techniek? Ga vrijblijvend in gesprek met Leerwerkloket Twente. 

Delen

Gerelateerde berichten