Naar overzicht
Werkende en Werkzoekende | 16-02-2021

Overstappen naar Zorg en Welzijn:

Webinar gevolgd door meer dan 100 kandidaten


Het tweede webinar Overstappen naar Zorg en Welzijn op 1 februari was een succes. Het door Werkplein Twente en Leerwerkloket Twente georganiseerde evenement trok meer dan honderd bezoekers, dat is viermaal zoveel als het eerste webinar. 

Nu er door Corona geen live banenmarkten en voorlichtingsbijeenkomsten kunnen worden georganiseerd, zullen de werkzoekenden op een andere manier aan hun informatie moeten komen. Het blijkt dat het fenomeen ‘webinar’ op een effectieve manier een grote groep kan bereiken. Het webinar “Overstappen naar Zorg en Welzijn” dat Werkplein Twente samen met het Leerwerkloket Twente op 1 februari organiseerde is daar een goed voorbeeld van. Het webinar werd gevolgd door 62 mensen en in de herhaling kwamen daar nog eens veertig bij. De werkgevers werden vertegenwoordigd door Marloes van de Maat, HR adviseur bij Aveleijn en Laura Reichgelt-Haasnoot recruiter van Carintreggeland. De presentatie was in handen van Gea Spiegelenberg (Leerwerkloket Twente) en Laura Smits (Werkplein Twente).

Aan de orde kwamen praktische zaken als: over welke banen gaat het, waar liggen de meeste kansen, welke scholing is er nodig en waar kun je de leerbanen vinden. Ook werd nog eens benadrukt dat je in de wereld van zorg en welzijn een bepaald type mens moet zijn. Noem het maar de Z-factor. Een soort gevoeligheid voor de medemens die je niet in boekjes treft.

In de interviews kwamen de vragen ter sprake die bij de deelnemers leven. En dan was er voor degenen die het webinar live volgden altijd de mogelijkheid om zijn of haar vragen via de chat te stellen.

Uit de reacties na afloop en uit het grote aantal deelnemers dat zich heeft aangemeld voor de vervolgactiviteiten mogen we concluderen, dat de werkzoekenden zich ook in dit webinar herkenden. Men voelde zich gehoord.

Dat dit een vervolg krijgt is voor ons duidelijk. Op deze manier worden veel mensen tegelijk op een effectieve manier bediend terwijl ze zich persoonlijk gehoord voelen.


Gea Spiegelenberg

Adviseur Leerwerkloket Twente

Delen

Gerelateerde berichten