Naar overzicht
Werkgever | 25-03-2021

Twentestage helpt

Twentestage is er om organisaties in Twente te prikkelen juist nú stageplekken te melden. Én om te ontzorgen. Zowel financieel als organisatorisch. In Twentestage werken het ROC van Twente en Leerwerkloket Twente samen om werkgevers te ondersteunen als ze een stageplek (BOL) of leerwerkplek (BBL) beschikbaar hebben voor een student of zij-instromer. Het verschil tussen een stage en een leerwerkplek is de duur van plaatsing en het gegeven dat het bij een leerwerkplek over betaald werk gaat.

De provincie Overijssel heeft een subsidieregeling om dit te ondersteunen. Voor het aanbieden van een stage aan een MBO-scholier kan 1.500 euro worden aangevraagd voor begeleiding. Voor begeleiding van een persoon die een beroeps begeleide leerweg (leerwerkplaats) volgt kan 5.000 euro subsidie worden aangevraagd. Lees hier meer. Twentestage biedt een handige checklist en hulp als je er niet helemaal zelf uitkomt.

Heb je als werkgever een stageplek of leerwerkplek en wil je weten wat voor jouw bedrijf de mogelijkheden zijn? Kijk op de website of meld je hier direct aan.

Wil je in gesprek over personeelsontwikkeling of financiële regelingen voor scholing? Je kunt vrijblijvend in gesprek met een van onze adviseurs. Samen kijken wij met jou hoe je dit kunt doen en welke subsidies en regelingen je kunt gebruiken. Meld je hier aan.

Delen

Gerelateerde berichten