Naar overzicht
Student en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 16-11-2020

Twentse jongeren worden het hardst getroffen door de coronacrisis

Dit blijkt uit het rapport ‘Regio in Beeld’ van het UWV. Jongeren tot 27 jaar hebben vaker een tijdelijk arbeidscontract. Tijdens de coronacrisis zijn veel van deze tijdelijke contracten niet verlengd, waardoor een grote groep jongeren werkloos is geworden. Daarbij hebben zij vaak nog geen recht op een WW uitkering. Naast jongeren zijn ook flexwerkers en uitzendkrachten zwaar getroffen. Doordat ook hier geen sprake is van een vast dienstverband, is het eenvoudiger voor werkgevers om deze contracten niet te verlengen en afscheid te nemen van deze medewerkers.

Het werkelijke aantal jongeren, flexwerkers en uitzendkrachten dat momenteel niet aan het werk is, ligt waarschijnlijk nog veel hoger. Dit komt doordat in de gerapporteerde cijfers de nulurencontracten niet zijn meegenomen. Deze zijn er veel in de horecasector, die zwaar getroffen is door de coronacrisis. Naast horeca zijn ook andere branches geraakt. Hierbij valt te denken aan de sectoren detailhandel, non-food en cultuur.

Wil je meer lezen over de gevolgen van Corona voor de Twentse arbeidsmarkt en het rapport downloaden? Klik dan hier

Leerwerkloket Twente

Ondervind jij op werkgebied de gevolgen van de coronacrisis? Dit is natuurlijk heel vervelend, maar misschien biedt het ook kansen. Droom je al een tijdje over een carrièreswitch, dan is dit het moment om stappen te zetten! Je kunt je hier aanmelden voor een onafhankelijk adviesgesprek: https://www.lerenenwerkentwente.nl/contact


Lyanne ten Brummelhuis
Trainee Leerwerkloket Twente
10  november 2020  

Delen

Gerelateerde berichten