Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 14-05-2020

 Het coronavirus gooit ons bestaan overhoop. Privé maar zeker op werkgebied. Ook met de onlangs aangekondigde versoepelingen is het voor veel mensen onduidelijk wat de gevolgen gaan zijn voor hun werk. 

  • Het kan dat je het werk, dat je voor de crisis deed nog steeds doet, maar op een andere manier. Er komt meer ruimte in de thuisblijfregels, maar echt terug naar de oude situatie is helaas niet aan de orde. Zeker niet op afzienbare termijn. Misschien zet dit je aan het denken, word je gelukkig van je werk en wil je dit blijven doen?
  • Het kan ook zijn dat je je baan bent kwijtgeraakt. En heel begrijpelijk hoop je dan, dat de situatie van voor de virusuitbraak terugkomt. Maar hoe dan ook zal het moeten passen in die 1,5 meter samenleving. Ook dit stemt tot nadenken, wil je wel terug of wil je je oriënteren op een andere richting?
  • Had je voordat de crisis uitbrak geen betaald werk? En weet je nu met alle onzekerheid door Corona echt niet meer weet wat je kunt gaan doen? Wat is kansrijk en ligt binnen jouw mogelijkheden?

De arbeidsmarkt verandert. In sommige sectoren is nu echt weinig werk, maar er zijn ook kansen! Onze collega’s van het Werkplein Twente maakten het volgende actuele overzicht voor de regio Twente (download beschikbaar). 

Wij kunnen ons goed voorstellen, dat je het even niet meer weet. Dat deze crisis een gevoel van onzekerheid en angst kan geven voor de toekomst. De adviseurs van het Leerwerkloket gaan graag met je in gesprek over waar je op dit moment staat en waar je naar toe kunt groeien in je loopbaan. Wij zijn er om je te helpen je weer een beetje thuis te voelen in een samenleving waarvan we eigenlijk niet weten hoe die er precies uit gaat zien.


13 mei 2020

Gea Spiegelenberg, adviseur Leerwerkloket Twente

Delen

Gerelateerde berichten