Naar overzicht
Algemeen | 05-07-2021

Webinar gemist? Kijk het webinar Werken in de techniek werkt! terug

Juni stond in het teken van de kansrijke sector: Techniek. Binnen de techniek zijn er zijn veel specialisaties. Hierbij kun je onder andere denken aan elektro-, geo-, proces- en voedingstechniek. Daarnaast zijn er nog veel andere specialisaties. Dinsdag 29 juni hebben Leerwerkloket Twente en Werkplein Twente in samenwerking met de werkgevers Zwanenberg Food Group, Twence en Elektramat het webinar Werken in de techniek werkt! georganiseerd. Dit zijn organisaties in de elektro-, proces- en voedingstechnologie. Iedere organisatie vertelt over de eigen organisatie, waar kansen liggen in het bedrijf, wie zij zoeken en hoe je hen kunt vinden!

  • Zwanenberg is een veelzijdig bedrijf met veel verschillende functies en processen. Ze zijn veelal opzoek naar operators. In een filmpje in het webinar vertellen Eda en Katja over hun werk als operator en wat deze baan zo leuk maakt. Er is binnen Zwanenberg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door het doorgroeien in een functie of het ontwikkelen van je Nederlands. Ook zijn er een stel leuke collega's die van een grapje houden! Natuurlijk is technische kennis belangrijk, maar iedereen kan techniek leren! 
  • Duurzaamheid is steeds belangrijker in onze samenleving, hier speelt Twence actief op in. Ook Twence is opzoek naar procesoperators. Een procesoperator draagt zorg voor optimale performance van de installatie. Je bewaakt het productieproces, lost eerste lijns-storingen op en voert onderhoud uit. Dit filmpje * geeft je een beter beeld van de functie als operator. De functie is heel veelzijdig en een technische MBO 4 opleiding noodzakelijk is. Ook is er een mogelijkheid om een traineeship te volgen binnen Twence, waarbij je 3x 8 maanden aan de slag gaat op verschillende afdelingen. Kortom: opleiden en ontwikkelen is altijd mogelijk!   
  • Elektramat is een groeiende organisatie, die volop zoekt naar medewerkers. Zo zijn ze opzoek naar technische specialisten en monteurs, maar ook naar klantenservicemedewerkers. Elektramat is een groothandel met meerdere webshops voor groepenkasten en laadpalen. Hierbij houden ze altijd oog voor de klant, want maatwerk is zeker mogelijk. Er is genoeg ruimte voor doorontwikkeling en er is een fijne werksfeer. 

Webinar gemist? Kijk het hier terug en je ontdekt waar kansen liggen. Het hele webinar duurt ongeveer een uur, maar je kunt natuurlijk doorspoelen naar het onderdeel van jouw keuze. Je vindt in het webinar de contactgegevens van de sprekers zodat je rechtstreeks contact kunt leggen met de bedrijven. 

Leerwerkloket Twente verbindt deze verschillende organisaties om zo te zorgen dat werkgevers, onderwijs en werkzoekenden samen kunnen zorgen voor een Twentse arbeidsmarkt met kansen voor iedereen. Overweeg je een overstap naar de techniek, maar weet je niet wat je wilt gaan doen? Vul hier het contactformulier in en ga vrijblijvend in gesprek met Leerwerkloket Twente. Wij ondersteunen je in jouw loopbaan- of scholingsvraag.


*Dit is het filmpje dat we helaas niet konden afspelen tijdens het webinar, maar deze kunnen jullie hier bekijken. 

Delen

Gerelateerde berichten