Naar overzicht
Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 08-06-2021

Wil jij ook bouwen aan jouw toekomst?


Bouwen aan een nieuwe toekomst met een betaalde (leerwerk)baan met een kosteloze opleiding. Wie wil dat nu niet? In de branches bouw, installatietechniek en infra zijn volop kansen. Maar welke beroepen zijn er in deze verschillende sectoren? En wat wordt er van medewerkers verwacht? Wie kan dit nu beter vertellen dan werkgevers uit deze sectoren zelf!

Leerwerkloket Twente heeft op donderdag 27 mei 2021 in samenwerking met Werkplein Twente, Wij-Techniek, Bouwmensen Almelo en InfraVak het webinar ‘Ontdek de bouw, installatietechniek en infra’ georganiseerd. Tijdens dit webinar vertellen deze organisaties over hun vak, wie zij zoeken en welke scholingsmogelijkheden er zijn.

  • Wij-techniek laat zien dat duurzame techniek steeds belangrijker wordt. Bijvoorbeeld zonnepanelen en airco’s hebben de toekomst. Kortom volop mogelijkheden op een baan! Ook voor zij-instromers zijn er maatwerktrajecten bij Wij-Techniek om te kijken waar jouw mogelijkheden liggen. Op dit moment zijn er een aantal leerwerkprojecten beschikbaar: Bootcamp beginnend monteur koudetechniek (na de zomer), Luchtkanalenmonteur, Monteur E of W en Switch naar Techniek: voorschakel Energietransitie. Het motto van Wij-Techniek is dan ook: Techniek kun je leren!
  • Bouwmensen Almelo is op zoek naar echte teamspelers. Bouwen doe je samen en het resultaat is blijvend zichtbaar voor iedereen! Er zijn veel ontwikkelingsmogelijkheden binnen branche. Bouwmensen kijkt met je wat een geschikte opleidingsroute voor jou is. Er vindt eerst een intakegesprek plaats. Daarna start je met een oriëntatieperiode in het opleidingscentrum. Aansluitend ga je op stage bij een bouwbedrijf. Zo bouw jij dus niet alleen huizen maar ook aan je toekomst! Bouwmensen doet dit voor jongeren, maar zeker ook voor zij-instromers.
  • InfraVak is een expert op het gebied van infra. De Infra bestaat uit grondwerk, wegenbouw en waterbouw. Ook in deze sector zoekenn ze veel nieuwe vakmensen. Doordat er tekorten zijn, heb je altijd een baangarantie. Daarnaast is er veel vrijheid en ruimte voor doorontwikkeling. Ook kijkt InfraVak met je welke opleiding je hiervoor nodig hebt en hoe dit gefinancierd kan worden. Kortom volop kansen op een stabiele loopbaan!

Webinar gemist? Kijk het hier terug en je ontdekt waar kansen liggen. Het hele webinar duurt ongeveer een uur, maar je kunt natuurlijk skippen naar het onderdeel van jouw keuze. Je vindt in het webinar de contactgegevens van de sprekers zodat je rechtstreeks contact kunt leggen. 

Leerwerkloket Twente verbindt deze verschillende organisaties om zo te zorgen dat werkgevers, onderwijs en werkzoekenden samen kunnen zorgen voor een Twentse arbeidsmarkt met kansen voor iedereen. Overweeg je een overstap naar de bouw, maar weet je niet wat je wilt gaan doen? Vul hier het contactformulier in en ga vrijblijvend in gesprek met Leerwerkloket Twente. Wij ondersteunen je in jouw loopbaan- of scholingsvraag.


Delen

Gerelateerde berichten