Naar overzicht
15-07-2022

CarintReggeland is een grote zorgorganisatie in het oosten van het land. Ze werken voor zo’n 6000 cliënten bij 22 verpleeghuizen, in de wijkverpleging, thuisbegeleiding en dagopvang in heel Twente. Op 13 mei stonden ze op de Leren en Werken Markt: de markt waar bezoekers konden kennis maken met onder andere verschillende branches, werkgevers en opleiders. Richelle Gieskes, recruiter bij CarintReggeland, vertelt graag over de mooie resultaten die hun organisatie hier hebben behaald.


ROC van Twente, locatie de Gieterij in Hengelo was de plek voor de tweede Leren en Werken Markt. De organisatie lag in handen van Leerwerkloket Twente en Werkplein Twente. Veel bezoekers vonden hun weg richting de Gieterij.  “Het was een gezellige markt met veel doorloop”, begint Richelle.

“Op de markt stonden veel verschillende organisaties uit meerdere branches. Wij stonden op het zorgplein met alle grote zorgorganisaties uit de omgeving. Door de krapte en verandering op de arbeidsmarkt is het lastig om aan nieuwe collega’s te komen. De keuze om hieraan deel te nemen is voor een stukje werving, maar ook om bezoekers te informeren over werken in de zorg.”

Richelle is blij met de vele gesprekken die ze deze dag heeft gevoerd. “We hebben inmiddels al drie personen aangenomen. Wij koppelen ze eerst aan een ‘maatje’. Op deze manier leren ze onze organisatie goed kennen en hebben ze een vast aanspreekpunt. En ook wij van de afdeling werving en selectie staan altijd klaar voor onze medewerkers.”

Oriënteren op een baan in de zorg
Drie andere personen zitten in de procedure van het oriëntatietraject. Dit is een traject waarbij eerst kennis wordt gemaakt met het werkveld. “Dit traject bieden we aan mensen die uit een andere branche komen en interesse hebben in een carrière in de zorg. Geïnteresseerden kijken gedurende drie maanden betaald mee in onze organisatie. Op deze manier maken ze kennis met de zorg, kijken ze of de (ouderen)zorg bij ze past en worden al hun vragen beantwoord.”

“Is er vervolgens van beide kanten een match? Dan krijgen ze een leerwerktraject aangeboden met een baangarantie binnen onze organisatie. Ze gaan in dienst bij ons en volgen de opleiding tot verzorgende IG niveau 3 aan het ROC.”

Zichtbaar
Maar hoe val je als zorgorganisatie op tussen alle andere zorginstellingen? “We hebben gezorgd dat we goed zichtbaar waren tijdens de Leren en Werken Markt. We droegen ons uniform en hebben de stand aantrekkelijk ingericht. Daarnaast hebben we veel goodiebags uitgedeeld. We stonden met drie afdelingen van CarintReggeland op de banenmarkt: werving en selectie, het leerhuis en Careflex. Hierdoor konden we veel informatie verstrekken.”

Eindelijk weer live
“Het was fijn om weer live contact te hebben met mensen. Dit merkten wij niet alleen bij onszelf. Ook voor geïnteresseerden is het op deze manier veel laagdrempeliger. Wij steken veel energie in onszelf als organisatie om te profileren en mensen te enthousiasmeren voor de zorg.  De vacature voor een oriëntatiebaan staat nu open en de gesprekken worden rond oktober gevoerd, waarna de baan in februari 2023 start. Wij hopen op deze manier nog meer mensen enthousiast te maken. Samen moeten we immers zorgen dat mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben.”

Delen