Nieuws

Filter

Algemeen | 30-11-2022

Inloopspreekuur Hengelo en Enschede

Iedere donderdag heeft Leerwerkloket Twente van 10:00 tot 13:00 uur een inloopspreekuur in bibliotheek Hengelo en van 10:00 tot 12:00 uur in de centrale bibliotheek Enschede. Er zit dan een adviseur voor je klaar met wie je in gesprek kunt gaan over jouw loopbaan- en scholingsvraag.

Lees bericht

Student en Werkende en Werkzoekende | 27-10-2022

Maand van de Logistiek

Ben jij goed in plannen en organiseren? Of lijkt het je geweldig om langs bedrijven te gaan met een fiets, auto of vrachtwagen? Veel mensen denken bij de logistiek enkel aan: producten of artikelen vervoeren van A tot B. Maar voorafgaand aan het vervoeren zijn er nog tal andere logistieke processen. Om je een beeld te geven van de sector, worden er in november de Maand van de Logistiek allerlei activiteiten georganiseerd.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 21-10-2022

Week van Leven Lang Ontwikkelen Enschede

Van 24 tot en met 28 oktober is het de week van een Leven Lang Ontwikkelen in Enschede. Leerwerkloket Twente is samen met Ikbindr/Twents Fonds voor Vakmanschap aanwezig op de weekmarkt. Kom langs en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen.

Lees bericht

Student en Werkende en Werkzoekende | 19-10-2022

Een opleiding vinden die bij je past? Lieke helpt je hierbij!

Een opleiding kiezen die echt bij je past. Loopbaanadviseur Lieke had er grote moeite mee. Nu helpt ze mensen, voornamelijk jongeren, bij de keuze voor opleiding en werk. Een keuze maken is ontzettend lastig en wij helpen hierbij. Lieke geeft mee dat je eigenlijk nooit een verkeerde keuze maakt; als het op dat moment goed voelt, maak je een goede keuze! Maak kennis met loopbaanadviseur Lieke.

Lees bericht

Werkgever | 10-10-2022

De Regionaal Coördinator Techniek stelt zich voor!

Komend jaar gaat Ellen de technische sector nog meer verbinden als het gaat om leren en werken. Met als doel het behouden en extra instromen van technisch personeel. Dit is wat de Twentse arbeidsmarkt nodig heeft.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 29-09-2022

5 tips voor je stapbudget aanvraag

Iedere twee maanden kun je STAP-budget aanvragen voor het volgen van scholing. Dinsdag 1 november is de volgende aanvraagronde. Om je goed voor te bereiden geven we je een aantal tips!

Lees bericht

Werkgever | 28-09-2022

Nieuw Instrumentengids Dennis: Financiële regelingen voor werkgevers

Instrumentengids Dennis staat online!

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 17-08-2022

“Perspectief bieden en mogelijkheden verkennen. Dat is wat ik graag doe”

“Door mijn oprechte interesse in de ander wil ik mensen op weg helpen met de stappen in hun loopbaan. De eerste stap om met mij in gesprek te gaan hebben ze zelf al gezet! Ik vind het heel bijzonder dat ik als loopbaanadviseur mee mag kijken, mee mag luisteren en helpen zoeken. Vervolgens kan ik perspectief bieden en samen verkennen we de mogelijkheden. Uiteindelijk bepaal je altijd zelf hoe en welke acties je onderneemt. Je hebt zelf de regie, maar ik help bij de afweging.”

Lees bericht

| 15-07-2022

De Leren en Werken Markt: Een succes voor werkgever en bezoeker!

De Leren en Werken Markt: een succes voor werkgever én bezoeker!

Lees bericht

| 12-07-2022

Regelneef achter de schermen! Maak kennis met Margo.

Heb je een vraag en neem je telefonisch contact op met Leerwerkloket Twente? Dan spreek je Margo. Margo is het eerste aanspreekpunt van Leerwerkloket Twente. Ze maakt iedere collega, kandidaat of werkgever wegwijs met onze dienstverlening. “Ik hoop dat iedereen met een goed gevoel de telefoon ophangt. We zijn er voor iedereen en geen enkele vraag is gek!” Daarnaast zorgt Margo ervoor dat iedere collega zijn werk goed kan doen. Maak kennis met Margo.

Lees bericht

| 20-06-2022

Maak kennis met Philia: “Een loopbaankeuze kan heel spannend zijn. Ik help om de keuze minder spannend te maken!”

Maak kennis met Philia, één van onze loopbaanadviseurs. “Een loopbaankeuze kan heel spannend zijn. Ik help om de keuze minder spannend te maken!”

Lees bericht

Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 08-06-2022

Deelnemers omscholingsproject Groen gecertificeerd

Na het volgen van een leerwerkproject van 10 weken hebben 10 deelnemers op donderdag 2 juni hun certificaat Groenmedewerker ontvangen. Ze kunnen direct het geleerde in de praktijk brengen en gaan aan de slag bij de aangesloten werkgevers.

Lees bericht

Algemeen | 03-06-2022

Maak kennis met ondernemersadviseur Ellen: “Ga juist de uitdaging zien in veranderingen!”

Juist uitdagingen zien in veranderingen! Ellen is ondernemersadviseur en geeft ze advies aan organisaties. Ze krijgt er energie van om met alle onderwerpen op het gebied van een Leven Lang Ontwikkelen aan de slag te gaan

Lees bericht

| 19-05-2022

Terugblik Leren en Werken Markt

Met ruim 800 bezoekers kijken we terug op een succesvolle editie van de Leren en Werken Markt.

Lees bericht

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 01-04-2022

Loopbaanadvies van het Leerwerkloket

Loopbaanadvies, wat heb je eraan?

Lees bericht

Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 01-04-2022

Wat werkt voor jou? Dé Leren & Werken Markt van Twente - vrijdag 13 mei

Vrijdag 13 mei 2022 is de Leren & Werken Markt van Twente. Op de Leren & Werken Markt komt alles en iedereen die met leren en werken in Twente te maken heeft, bij elkaar. Laat je inspireren en informeren op het gebied van leren en werken. Onze gastspreker Jan van Halst geeft inspirerende workshops hoe je het maximale uit jezelf kunt halen. En ontdek wat voor jou werkt! Bekijk de teaser!

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 28-03-2022

Yvonne wijst je de weg: 'Je hoeft het niet alleen te doen"

Iedereen kent het wel. Je voelt je niet fijn in je huidige baan, maar je weet niet wat je wilt of hoe je dat kunt bereiken. Een loopbaanadviseur kan je hierbij helpen. Yvonne, loopbaanadviseur bij Leerwerkloket Twente, zit al jaren in het werkveld. Ze is een echte generalist. Al haar kennis neemt ze mee in haar loopbaangesprekken om het beste advies te kunnen geven aan de kandidaat. Maak kennis met loopbaanadviseur Yvonne.

Lees bericht

Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 28-03-2022

Overijssels Vakmanschap - Samen werken aan techniek!

Techniek heeft de toekomst! In Twente komen we voor grote uitdagingen te staan. Werkgevers in de techniek, infra en bouw staan te springen op goed geschoolde medewerkers, maar deze zijn moeilijk te vinden. Scholing is één van de manieren om het tekort op de arbeidsmarkt tegemoet te komen. Overijssel wil (toekomstige) technische vakmensen en technische werkgevers ondersteunen in hun ontwikkelvraag. Vanuit deze gedachte is het Overijssels Vakmanschap ontstaan.

Lees bericht

| 25-02-2022

Maak kennis met adviseur Elif: “Samen met werkgever of kandidaat ga ik opzoek naar een passende financiële oplossing voor scholing”

Elif, onze financial engineer, is onze expert op het gebied van financiële regelingen. Ze denkt altijd met kandidaten, werkgevers en professionals mee om een passende financiële oplossing te vinden om scholing (gedeeltelijk) te kunnen financieren. Elif hoopt dat het voor iedereen toegankelijk wordt om een opleiding te kunnen volgen en leven lang te kunnen ontwikkelen. Elif neemt je mee in haar werk, haar drijfveren en hoe zij jou of jouw bedrijf kan helpen.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende en ZZP | 22-02-2022

Alles wat je moet weten over het STAP budget

De overheid wil stimuleren dat werkenden en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen. Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 17-02-2022

7 tips: Hier kun je gratis leren!

Je hoeft niet perse naar school om jezelf te ontwikkelen in je dagelijks leven, in je werk of om een nieuw beroep te leren. Er zijn steeds meer mogelijkheden om (bijna) gratis online te leren. Bekijk de 7 tips om gratis te leren.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende en ZZP | 24-01-2022

Terugkijktip: Webinar Overstappen naar zorg en welzijn

Denk jij na over een overstap naar de zorg? Kijk dan het webinar Overstappen naar Zorg & Welzijn terug van maandag 24 januari 2022.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende en ZZP | 24-01-2022

7 Tips: Eerste hulp bij omscholen

Denk jij na om je om te scholen? Deze tips geven de eerste hulp als jij nadenkt over een omscholing.

Lees bericht

Werkgever | 12-01-2022

Nieuwe subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg

Verzorg je een praktijk- of werkleerplaats voor een werkzoekende of een werkende die werkloos dreigt te worden? Kijk of je gebruik kunt maken van de Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 16-12-2021

7 Tips: Je bent de schoolbanken ontgroeid, hoe ga je toch weer leren?

Jij, of misschien je werkgever, weet dat je moet blijven leren. Toch merk je aan jezelf dat je het spannend vindt om te starten met een opleiding, training of cursus. Misschien ben je al 10, 20 of 30 jaar niet meer naar school geweest. Kun je nog wel leren? Welk niveau of welke manier van leren past bij je? Waar begin je? Misschien ben je onzeker en durf je de eerste stap niet te zetten. Deze tips helpen je om een eerste stap te zetten en in beweging te komen.

Lees bericht

| 25-11-2021

Nieuwe flyer: Kiezen voor de ICT

Kiezen voor de ICT

Lees bericht

| 03-11-2021

Waarom is het voor Frank moeilijk om veilig te werken?

Frank* gaat altijd met plezier naar het werk. Na jaren voor dezelfde organisatie te hebben gewerkt, besluit hij een nieuwe uitdaging aan te gaan als monteur in een groot technisch bedrijf. Hij mag reizen, krijgt verschillende onderhoudsklussen en is enthousiast over zijn nieuwe baan én zijn collega's. Toch gaat het mis.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 29-10-2021

Werken in het groen is buiten werken in vrijheid!

Een beter beeld krijg je door de praktijk te zien en te voelen. Op 27 oktober ging Herbert de Witte en Ellen Alberink samen met werkzoekenden langs hovenier Donker Groen en Rob Kemperink. En wat is het werken in het Groen mooi!

Lees bericht

Algemeen en Werkende | 11-10-2021

Werkgever, Taal Werkt voor jouw bedrijf!

Hoe kun je als werkgever bijdragen aan de verbetering van (digi)taalvaardigheid van je medewerkers? Hoe herken je de signalen van medewerkers die moeite hebben met (digi)taal? Welke impact heeft het op je bedrijf en je werknemer? De antwoorden vind je in video van het webinar van 7 oktober.

Lees bericht

Werkgever | 01-10-2021

Symposium Process Your Future

Op donderdag 23 september jl. heeft het jaarlijkse symposium van Process Your Future / Praktijkcentrum Procestechniek Oost Nederland plaats gevonden in de Grolsch Veste. Het was een zeer boeiend en inspirerend symposium, waarin ondernemers, onderwijs en overheid samen op zoek zijn gegaan naar de toekomst van de Proces- en Voedingsmiddelenindustrie en de medewerker van de toekomst.

Lees bericht

Werkende en Werkgever | 01-10-2021

Opleiding met baanintentie in de ICT

Een opleiding met baanintentie in de ICT. Ben jij geïnteresseerd? Meld je aan!

Lees bericht

Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 30-09-2021

Techniek in de praktijk!

Op woensdag 29 september maakte elf geïnteresseerde in de techniek kennis met de praktijk. De Groot Installatiegroep liet ze de technische branche zien!

Lees bericht

Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 07-09-2021

Ron Jans "Een Leven Lang Ontwikkelen is mijn Levensmotto"

Ron Jans trapt de Maand van het Leren af! "Een Leven Lang Ontwikkelen is mijn Levensmotto"

Lees bericht

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 31-08-2021

September, de Maand van het Leren

Jenny Holtrop neemt je mee in de Maand van het Leren.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever | 30-08-2021

Pilot Swoesj voor werkgevers in Enschede

Pilot Swoesj voor werkgevers. De Enschedese bibliotheek en Leerwerkloket Twente slaan de handen ineen met een pilot voor Enschedese werkgevers om hen te helpen om de basisvaardigheden van werkenden te verbeteren.

Lees bericht

Werkgever | 28-07-2021

Tijdelijke EZK omscholingsregeling in de techniek en ICT

Neemt u als werkgever in de techniek of ICT een medewerker aan die uit een ander beroep komt? Of wilt u één van uw werknemers omscholen naar een technisch of ICT beroep in uw organisatie? Van 1 september tot en met 1 december 2021 kunt u subsidie aanvragen voor de omscholing.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende en ZZP | 26-07-2021

"Waar deuren dicht gaat, gaat er altijd één open"

"Waar deuren dicht gaan, gaat er altijd één open" Ook in je loopbaan kun je te maken krijgen met tegenslagen. Judith vertelt hoe zij positief is gebleven in haar zoektocht naar haar droombaan.

Lees bericht

| 21-07-2021

Nieuwe flyer kiezen voor de klantenservice

Er is een nieuwe flyer beschikbaar: Kiezen voor de klantenservice.

Lees bericht

Algemeen | 05-07-2021

Webinar gemist? Kijk het webinar Werken in de techniek werkt! terug

Heb je het webinar : Werken in de techniek werkt gemist? Kijk hier het webinar terug!

Lees bericht

Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 01-07-2021

Een Leven Lang Ontwikkelen een STAP dichterbij!

Een Leven Lang Ontwikkelen is een STAP dichterbij per januari 2022. Een nieuwe subsidieregeling die een Leven Lang Ontwikkelen voor iedereen mogelijk maakt.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 28-06-2021

Swoesj, Eén van de vele mogelijkheden in de bibliotheek

Een Leven Lang Ontwikkelen via de bibliotheek, met Swoesj als mooi voorbeeld uit Enschede.

Lees bericht

Werkgever | 28-06-2021

Skills-benadering in de techniek biedt kansen!

In de techniek is volop kans op een baan, maar het aantal gekwalificeerde technici neemt af. Terwijl de vraag naar technisch personeel alleen maar zal toenemen. Om de werkloosheid en het arbeidstekort terug te dringen is het noodzakelijk om op een andere manier naar de arbeidsmarkt te kijken. Zij-instromers zijn een deel van de oplossing. Werkzoekenden zonder de juiste diploma’s en/of ervaring hun plek kunnen vinden in een tekortsector.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende en ZZP | 16-06-2021

Koen zorgt voor zijn toekomst, jij ook?!

Een carrièreswitch maken is voor velen een droom, maar er zijn weinig mensen die echt de stap durven te zetten. Koen durfde het aan. Samen met Leerwerkloket Twente is hij erachter gekomen dat zijn passie in de zorg. In september begint zijn avontuur met een leerwerkbaan maatschappelijke zorg bij de Twentse Zorgcentra. Hoe is hij erachter gekomen wat hij nu echt wilde gaan doen?

Lees bericht

Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 08-06-2021

Wil jij ook bouwen aan jouw toekomst?

Bouwen aan een betaalde (leerwerk)baan met een gecertificeerde opleiding. Wie wil dat nu niet? In de branches bouw, installatietechniek en infra zijn volop kansen op banen. Maar welke beroepen zijn er in deze verschillende sectoren? En wat wordt er van medewerkers verwacht? Wie kan dit nu beter vertellen dan werkgevers uit deze sectoren zelf!

Lees bericht

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 27-05-2021

Twente ontwikkelt een breed gedragen visie op een Leven Lang Ontwikkelen

Twente is op weg naar een breed gedragen gezamenlijke visie en actieagenda op het thema Leven Lang Ontwikkelen.

Lees bericht

Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 27-05-2021

Tekorten in technische beroepen maatschappelijk probleem

‘De samenleving moet breder nadenken over tekorten in beroepen in de techniek, de bouw en de zorg.’ Dit zegt Adnan Tekin, voorzitter van de MBO-Raad in het magazine Metaal + Techniek van Koninklijke Metaalunie. We zouden moeten inzetten op Leven Lang Ontwikkelen en zij-instromers om de tekorten op te vangen.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 20-05-2021

Eerste deelnemers leerwerkproject Groen gecertificeerd!

De eerste deelnemers van leerwerkproject groen zijn gecertificeerd. Het leerwerkproject is opgezet in samenwerking met verschillende partijen in Twente.

Lees bericht

Werkgever | 10-05-2021

Investeren in taal loont!

Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Ook in 2021 kun je als werkgever weer subsidie aanvragen om te investeren in de basisvaardigheden van je werknemers. De eerste aanvraagronde van 2021 is al gesloten, maar er is goed nieuws! Speciaal voor werkgevers komt er een extra aanvraagronde.

Lees bericht

Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 22-04-2021

Leren en werken combineren in een kansberoep!

Het Leerwerkproject Pakketbezorgers is hier een goed voorbeeld van een succesvol leerwerkproject. Door de coronacrisis is er minder vraag naar taxichauffeurs, terwijl de vraag als pakketbezorger toeneemt. Will jij graag weten wat de mogelijkheden voor jou of jouw bedrijf zijn?

Lees bericht

Algemeen en Werkgever en ZZP | 19-04-2021

Webinar voor ZZP’ers krijgt vervolg

Ondernemer blijven of heroriënteren op een ander businessmodel of een baan? Vragen die bij ZZP'ers kunnen spelen, helemaal nu. ROZ en Leerwerkloket Twente werken samen om vragen te beantwoorden.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 26-03-2021

Flyers Kiezen voor de Zorg, Kinderopvang én Sociaal Werk en Jeugdzorg

Leerwerkloket heeft nieuwe flyers beroepenoriëntatie gemaakt voor alle werkenden of werkzoekenden die overwegen een overstap te maken naar een ander beroep. We trappen af met drie flyers over beroepen in de zorg, de kinderopvang en sociaal werk en jeugdzorg.

Lees bericht

Werkgever | 25-03-2021

Twentestage helpt

Jongeren komen moeilijker aan een stageplaats door de gevolgen van de coronacrisis. De provincie Overijssel komt met een subsidieregeling voor werkgevers om toch stageplaatsen aan te bieden aan studerende jongeren.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 19-03-2021

Ontdek de Zorg Week: Is de zorg iets voor mij?

Wil jij in de zorg werken? Kijk of de zorg iets voor jou is tijdens de Ontdek de Zorg Week!

Lees bericht

Werkzoekende | 09-03-2021

Wil jij digivaardiger worden?!

Wil jij digivaardiger worden? FutureLab50+ biedt elke maand 50 ‘oudere’ werkzoekenden de kans om zijn of haar digitale vaardigheden snel en op een leuke manier te verbeteren

Lees bericht

Algemeen | 05-03-2021

Arbeidsmarkt en LOB; speciaal voor onderwijsprofessionals!

Eén van de onderdelen die essentieel is voor een loopbaan- en studiekeuze is Arbeidsmarktinformatie. Het expertisepunt LOB heeft een wegwijzer ontwikkeld voor onderwijsprofessionals

Lees bericht

Student en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 22-02-2021

Jouw loopbaandromen onder de loep!

Denk jij weleens na over je toekomstdromen? En hoe je deze dromen werkelijkheid kunt maken? Vaak blijft het bij dromen. Om jouw dromen te realiseren kun je ook veel obstakels tegenkomen. Maar wat nu als je jouw dromen naleeft?! In drie stappen ontdek je of jouw toekomstdromen realistisch zijn, waar je tegen aanloopt én hoe je je dromen toch kunt realiseren.

Lees bericht

Werkgever | 22-02-2021

Anders organiseren, nieuwe kansen in de zorg

De zorg luidt de noodklok. De personeelstekorten zijn zo hoog dat professionals structureel een hoge werkdruk ervaren en het ziekteverzuim toeneemt. Tijd voor verandering! Jobcarving kan helpen om de tekorten in de zorg tegen te gaan.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 16-02-2021

Terugblik: webinar overstappen naar zorg en welzijn

Het webinar overstappen naar de zorg van 1 februari heeft veel kijkers getrokken, waardoor velen geïnformeerd en geinspireerd zijn wat zij nodig hebben om zelf een overstap naar de zorg te maken.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 08-02-2021

Alles gezien op Netflix? Laat je inspireren door De Wasstraat!

Raak ontroerd door de verhalen van de medewerkers van Matz Carwash uit Deventer. Of word enthousiast over de rol van Martin Kniest, de eigenaar. Zie hoe je met een sociaal hart een succesvol bedrijf kunt runnen.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever | 27-01-2021

Extra steun voor jongeren op de Twentse Arbeidsmarkt

Met 1500,- 5000,- of 10000,- Euro subsidie een jongere een stage of BBL plek bieden of een HBO starter op de arbeidsmarkt in dienst nemen?

Lees bericht

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 25-01-2021

Gratis leren een moetje of een kans?

Leerwerkloket Twente leert sinds december door via gratis trainingen en cursussen uit de regeling NL Leert Door. Wij wijzen onze klanten op het mooie gratis aanbod via onze website, Social Media en in gesprekken, maar ervaren natuurlijk ook zelf graag hoe het werkt.

Lees bericht

Student en Werkende en Werkzoekende | 18-01-2021

Eric: ‘Ik probeer mensen te stimuleren hun eigen pad te ontdekken’

Leren stopt niet na het behalen van een diploma, maar doe je je hele leven lang! Leerwerkloket Twente zet zich in om een Leven Lang Ontwikkelen voor iedere Twentenaar mogelijk te maken. Dit doen we onder andere door het voeren van loopbaangesprekken. Eric, één van onze loopbaanadviseurs, ondersteunt klanten met hun eigen zoektocht in hun loopbaan.

Lees bericht

Werkgever | 05-01-2021

Subsidieregeling Tel mee met Taal beschikbaar voor werkgevers

Subsidieregeling Tel mee met Taal wederom beschikbaar voor werkgevers Als werkgever kun je weer subsidie aanvragen vanuit de subsidieregeling Tel mee met Taal

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 18-12-2020

Pim Naafs, een creatieve en wendbare ondernemer in Coronatijd

Pim Naafs, eigenaar Eetcafé Readthuys, heeft op heel eigen wijze zijn collega's geholpen om de Coronatijd door te komen.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 07-12-2020

Prof. Dr. Ton Wilthagen over zebrapaden en Tom Tom's voor de arbeidsmarkt

"Hoe mooi zou het zijn als we in Nederland werkzekerheid kunnen bieden. Een baan kan verdwijnen, maar dat iedere werkzoekende weet dat hij weer aan de slag kan, in de eigen of in een andere sector." Aldus Prof. Dr. Ton Wilthagen tijdens de uitzending van Werkplein TV van 19 november.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 03-12-2020

Een Leven Lang Ontwikkelen in het MKB; Rijschool Brünen

Rijschool Brünen, een mooi voorbeeld van een Leven Lang Ontwikkelen in het MKB!

Lees bericht

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 20-11-2020

Gratis cursussen en opleidingen uit NL Leert Door

Yes, het gratis cursus- en opleidingsaanbod uit de regeling NL Leert Door is bekend! Kijk snel verder en meld je aan!

Lees bericht

Werkgever | 19-11-2020

Digitalisering binnen jouw organisatie: Hoe krijg je jouw medewerkers mee?

Digitalisering binnen jouw organisatie. Wil je weten hoe je je medewerkers mee krijgt? We nemen je mee naar het SER webinar en laten je zien waar je gratis digitale vaardigheden kunt (laten) leren. Lees het in de blog.

Lees bericht

Student en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 16-11-2020

Twentse jongeren worden het hardst getroffen door de coronacrisis

Twentse jongeren worden het hardst getroffen door de coronacrisis. Wil je meer weten? Lees hier verder.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 28-10-2020

Werkzoekende aan de slag in Zorg of Onderwijs

Aan de slag om de medewerkers in Zorg en Onderwijs te helpen? Lees verder.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 01-10-2020

Met Z-factor altijd kans in de gezondheidszorg

Lees over het webinar Overstappen naar de zorg met als kers op de taart: aankondiging van deelnemende werkgever dat er vanaf nu een wervingstraject start voor nieuwe leerbanen.

Lees bericht

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 25-09-2020

Gratis online leren, met of zonder NL Leert Door

Hoe ga jij gebruik maken van het gratis scholingsaanbod van Minister Koolmees/

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 17-09-2020

Prinsjesdag en Leerwerkloket Twente

Prinsjesdag in Coronatijd, plannen voor de arbeidsmarkt.

Lees bericht

Werkgever | 31-08-2020

“Wat fijn om één aanspreekpunt te hebben voor alles op het gebied van leren en ontwikkelen”

Eén aanspreekpunt in Twente voor alle vragen op het gebied van personeelsontwikkeling en financiële regelingen.

Lees bericht

Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 20-08-2020

Kosteloos loopbaanadvies in Twente

Bij wie kun je terecht voor een gratis NLleertdoor loopbaanadvies? Leerwerkloket Twente adviseert en verbindt. Ben jij CMI of NOLOC gecertificeerd Loopbaanadviseur in Twente? En wil jij samen met ons zoveel mogelijk Twentenaren helpen?

Lees bericht

Algemeen en Student en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 27-07-2020

Hoe maak je een carrièreswitch naar de zorg?

Een carrièreswitch naar de zorg, de eerste stap.

Lees bericht

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 21-07-2020

September = maand van het leren, laat je door ons inspireren!

Laat je door ons inspireren in september, de maand van het leren.

Lees bericht

Werkgever | 26-06-2020

Terugblik op het eerste Leerwerkloket Twente Webinar, SLIM-subsidie

Hoe een korte bijeenkomst met praktische voorbeelden inzicht geven in de kansen die de SLIM-subsdie het MKB biedt.

Lees bericht

Algemeen en Student en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 19-06-2020

Vergroot je kansen met skills in zicht!

Nieuwe site Skillsinzicht online. Vind gratis, snel en eenvoudig beroepen die passen bij jouw skills!

Lees bericht

Algemeen en Werkgever | 11-06-2020

Weet jij of jouw medewerker z'n werk lekker kan doen?

We treffen elkaar minder bij de koffieautomaat of in de wandelgangen. Oog hebben voor elkaar is lastig met werken op afstand. Weet jij hoe jouw collega het thuiswerken ervaart, of hij gelukkig is en optimaal functioneert?

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 02-06-2020

Samen sterk in de logistiek

Leerwerkloket Twente werkt nauw samen Port of Twente, nummer 6 van de logistieke hotspots in Nederland!

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 25-05-2020

Samenwerking scoort! Op weg naar de ESF-award.

Op weg naar ESF-Award: Samenwerking scoort!

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 14-05-2020

Wat gebeurt er op de Twentse arbeidsmarkt

In onzekere tijden weet je graag waar kansen liggen. Denk jij ook juist nu na over jouw werk?

Lees bericht

Student en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 06-05-2020

Werken in het onderwijs juist nu

Maandag 11 mei een gratis online bijeenkomst over werken in het onderwijs. Overweeg jij een carriëreswitch? Lees meer en meld je aan.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 30-04-2020

Social Employability

Social, je hoort het tegenwoordig vooral in Social Distancing. Het minimale 1,5 meter afstand houden tot anderen. Niet zo lang geleden kreeg het begrip Social vooral inhoud door de term Social Media, onze digitale netwerken. Juist nu zo belangrijk om toch in contact te zijn met de buitenwereld.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 24-04-2020

Tussen drone en daad

Een verhaal uit de praktijk; Tim is volledig gecertificeerd met hulp van Leerwerkloket Twente en Het Twents Fonds voor Vakmanschap.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende en ZZP | 16-04-2020

Eerste hulp voor werken met de computer

Alles gebeurt in deze tijd online. Maar waar haal je informatie vandaan als dat allemaal niet vanzelf gaat?

Lees bericht

Algemeen en Student en Werkende en Werkzoekende | 03-04-2020

Leren, gewoon omdat het kan

Meerdere online opleiders bieden hun digitale lessen en trainingen nu gratis aan. Ik stel er een paar aan je voor, met directe link om je aan te melden.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkzoekende | 24-03-2020

Corona, wat nu?

Er komt veel informatie over Corona op ons af. Je ziet door de bomen het bos niet meer. In dit nieuwsbericht vind je de video van Stichting Lezen en Schrijven.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkzoekende | 18-03-2020

Nederland ontdekt de zorg

De week van de zorg mag dan afgelast zijn, Nederland is door het coronavirus doordrongen van het belang van zorgverlening.

Lees bericht

Werkgever | 24-02-2020

Flexileren

Hoe creëer je beweging bij je zittende medewerkers? Wat laat hen het belang inzien van mobiliteit en een positieve attitude op leren? Hoe zorg je dat je als organisatie via je medewerkers flexibel en adaptief wordt en daarmee in potentie succesvol. Daar is tenslotte iedereen bij gebaat; een succesvol bedrijf biedt baanzekerheid, carrièrekansen en succes voor management en CEO. Talentmanagement, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit zijn de instrumenten voor je strategische agenda.

Lees bericht

Werkgever | 20-02-2020

Hoog opleidingsbudget = goed opleidingsbeleid?

Denk jij dat je een goed opleidingsbeleid hebt als je maar genoeg investeert in opleiding en ontwikkeling? We ontkrachten enkele heersende opvattingen.

Lees bericht

Werkende en Werkzoekende | 27-01-2020

Werkzoekend en MBO bijscholen, hoe dan?

Helaas, haar huidige baan stopt en ze moet op zoek naar nieuw werk. Ze heeft geluk, de werkgever biedt een outplacementtraject waarin ze met een coach in gesprek gaat over drijfveren en passie. Ze wordt enthousiast en ontdekt nieuwe talenten. Ze heeft jaren gewerkt maar mist de benodigde erkende mbo-diploma’s, zeker om de gewenste carrièreswitch te kunnen maken. Geen probleem, ze staat open voor een nieuwe toekomst, is leergierig en gedreven en wil via erkende diploma’s waardevoller worden op de arbeidsmarkt. Maar dan volgt de kater.

Lees bericht

Werkgever | 27-01-2020

Ontwikkelen maatwerk leertraject

Je bent werkgever en ziet dat er iets moet gebeuren. Je beste medewerkers stappen over naar de concurrent, je vacatures staan lang open en het zittende personeel functioneert niet optimaal. Hoe houd je je medewerkers optimaal geïnformeerd met de voortdurende digitale, technologische en globale ontwikkelingen. Je wilt als organisatie tenslotte de beste producent of dienstverlener blijven?

Lees bericht

Werkgever | 27-01-2020

Hoe help ik mijn minder functionerende medewerker?

Een functioneringsprobleem is zowel voor medewerker als werkgever erg vervelend. Iedere medewerker wil presteren, gewaardeerd worden en vol zelfvertrouwen z’n werk doen. Elke leidinggevende wil een goed functionerend team dat deadlines haalt en output levert waarop de afdeling wordt beoordeeld.

Lees bericht