Naar overzicht
Werkzoekende | 09-03-2021

Wil jij digivaardiger worden?!

Digitaal werken is steeds belangrijker in deze (corona)tijd, maar niet iedereen is even handig met digitaal werken. 50-plussers, die niet opgegroeid zijn met digitaal werken of er niet mee te maken hebben gehad tijdens hun werk, hebben vaker moeite met digitaal werken. Vanuit het perspectief van werk zoeken is het belangrijk dat ook zij beschikken over digitale vaardigheden. In 90 procent van de huidige banen zit namelijk een digitale component.

Natuurlijk zijn er verschillende niveaus van digitaal werken. Er wordt niet verwacht dat je kunt programmeren of apps kunt ontwikkelen. Maar heb je nul verstand van computers, dan blijven er weinig banen over. Het is van belang dat je de basis onder de knie krijgt, zodat je goed kunt samenwerken, soepel informatie kunt delen en makkelijker meebeweegt met je werkgever.

Wil jij digitale vaardigheden aanleren?
FutureLab50+ biedt elke maand 50 ‘oudere’ werkzoekenden de kans om zijn of haar digitale vaardigheden snel en op een leuke manier te verbeteren. Hiermee kom je beter beslagen ten ijs bij sollicitatieprocedures. Het programma bestaat uit een digitale escape room, e-learning en een 'bootcamp'. JobOn werkt hierbij samen met de SER, Stichting Lezen&Schrijven en I.AMDIGITAL. Je kunt je hier aanmelden voor een workshop : FutureLab 50+ | JobOn

Er zijn ook andere mogelijkheden om meer digitale vaardigheden aan te leren. Op deze websites kun je allerlei gratis cursussen volgen om digitaal vaardiger te worden: 

-  Op Oefenen.nl kun je online oefenen met taal, rekenen en internet. 

-  https://werk-portal.nl/#/programmas

Zou jij graag digitaal vaardiger willen worden? Maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Leerwerkloket Twente kan met je meedenken. Je kunt je hier aanmelden voor een persoonlijk adviesgesprek met één van onze adviseurs.

Delen

Gerelateerde berichten