Naar overzicht
Werkzoekende | 09-03-2021

Wil jij digivaardiger worden?!

Digitaal werken is steeds belangrijker in deze (corona)tijd, maar niet iedereen is even handig met digitaal werken. 50-plussers, die niet opgegroeid zijn met digitaal werken of er niet mee te maken hebben gehad tijdens hun werk, hebben vaker moeite met digitaal werken. Vanuit het perspectief van werk zoeken is het belangrijk dat ook zij beschikken over digitale vaardigheden. In 90 procent van de huidige banen zit namelijk een digitale component.

Natuurlijk zijn er verschillende niveaus van digitaal werken. Er wordt niet verwacht dat je kunt programmeren of apps kunt ontwikkelen. Maar heb je nul verstand van computers, dan blijven er weinig banen over. Het is van belang dat je de basis onder de knie krijgt, zodat je goed kunt samenwerken, soepel informatie kunt delen en makkelijker meebeweegt met je werkgever.

Wil jij digitale vaardigheden aanleren?
FutureLab50+ biedt elke maand 50 ‘oudere’ werkzoekenden de kans om zijn of haar digitale vaardigheden snel en op een leuke manier te verbeteren. Hiermee kom je beter beslagen ten ijs bij sollicitatieprocedures. Het programma bestaat uit een digitale escape room, e-learning en een 'bootcamp'. JobOn werkt hierbij samen met de SER, Stichting Lezen&Schrijven en I.AMDIGITAL. Je kunt je hier aanmelden voor een workshop : FutureLab 50+ | JobOn

Er zijn ook andere mogelijkheden om meer digitale vaardigheden aan te leren. Op deze websites kun je allerlei gratis cursussen volgen om digitaal vaardiger te worden: 

-  Op Oefenen.nl kun je online oefenen met taal, rekenen en internet. 

-  https://werk-portal.nl/#/programmas

Zou jij graag digitaal vaardiger willen worden? Maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Leerwerkloket Twente kan met je meedenken. Je kunt je hier aanmelden voor een persoonlijk adviesgesprek met één van onze adviseurs.

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkzoekende | 01-25-2024

Lustrum Twents Fonds voor Vakmanschap. Eric: "Wij kunnen met het fonds echt maatwerk leveren"

30 januari bestaat het Twents Fonds voor Vakmanschap (TFvV) 5 jaar. Leerwerkloket Twente geeft, samen met Loopbaanstation, uitvoering aan het Twents Fonds. Onze adviseurs gaan in gesprek en beoordelen alle aanvragen voor de scholingscheque. Adviseur Eric Bloemberg is vanaf het begin betrokken bij het fonds en is trots: “Wij kunnen met TFvV echt maatwerk leveren”.

Lees bericht

NO OPTION SET