Naar overzicht
Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 19-06-2024

Zet je loopbaan in het zonnetje! 

De zomerperiode is bijna aangebroken. De zomer is niet alleen een tijd van zon, vakantie en ijsjes. Het is ook een uitgelezen moment om je loopbaan eens extra aandacht te geven. Of je nu al een baan hebt of op zoek bent naar werk, deze zonnige periode biedt kansen voor reflectie en groei. Hier zijn enkele tips om aan de slag te gaan met je loopbaan: 

1. Blik terug op je werkervaring 

Denk terug aan je vorige banen en stages. Wat gaf je energie? Welke taken vond je inspirerend? Door te reflecteren, ontdek je waar je sterke punten liggen en welke richting je wilt inslaan.

2. Zet je sterke punten op een rij

Iedereen heeft unieke talenten en kwaliteiten. Wat zijn die van jou? Ben jij bijvoorbeeld erg zorgzaam? Of blink jij uit in jouw vakgebied door jouw kennis en daadkracht? Gebruik jouw sterke punten om jezelf te profileren en te groeien.

3. Zet jezelf in het zonnetje

Zet jezelf eens letterlijk in het zonnetje! Schrijf een positieve brief aan jezelf waarin je je benoemt waar je trots op bent in je werk. Denk aan prestaties of doorzettingsvermogen. Kortom sta stil bij je successen en wees trots op wat je hebt bereikt. 

4. Netwerken

Netwerken kan je nieuwe kansen opleveren. Bedenk bij welke evenementen jij gezien wilt worden? Wat wil je graag bereiken? Natuurlijk kan netwerken ook goed informeel plaatsvinden, bijvoorbeeld op het terras!

5. Durf Nieuwe Stappen te Zetten

De zomer is een tijd van vernieuwing. Durf te dromen en stel jezelf doelen. Wil je een nieuwe functie? Een opleiding volgen? Of misschien zelfstandig ondernemer worden? Zet die eerste stap!

Kortom, laat de zon je inspireren om je eigen loopbaan in het zonnetje te zetten. Geniet van de warme dagen en maak van deze zomer een periode van groei en positieve verandering! 

Wil je graag vrijblijvend in gesprek met één van de loopbaanadviseurs? 

Neem contact op! 

Delen

Gerelateerde berichten

NO OPTION SET