Naar overzicht
Werkgever | 26-07-2024

Vooruitblik op de Toekomst: Ontwikkelpad Kinderopvang in Twente

Centrumgemeente Enschede heeft namens de arbeidsmarktregio opdracht gegeven om het Ontwikkelpad Kinderopvang vorm te geven in Twente. Door recente ontwikkelingen wordt er een aanzienlijke krapte verwacht in de kinderopvangsector. Verschillende partijen hebben de krachten gebundeld om samen de kinderopvang toekomstbestendig en wendbaar te maken. Deze samenwerking omvat onder andere Leerwerkloket Twente, ROC van Twente, Werkplein Twente en SBB.  En dat doen we graag samen met de Twentse kinderopvangorganisaties.

Voorbereid op de toekomst
Sharon Hinsenveld, projectleider van het sectoraal Ontwikkelpad Kinderopvang, legt uit: “Hoewel het tekort in Twente momenteel nog niet als urgent ervaren wordt, moeten we wel vooruitdenken. De kinderopvang wordt (bijna) gratis en tegelijkertijd stroomt personeel uit. Daarom moeten we ons nu voorbereiden op de toekomst.”

Samen met werkgevers
Het Ontwikkelpad Kinderopvang is dan ook in het leven geroepen om deze uitdaging aan te pakken en een instroom van personeel te bevorderen. Tijdens een eerste startbijeenkomst op 18 juni 2024 kwamen organisaties zoals Partou Kinderopvang, Kinderopvang KOSMO, Kinderopvang Mickey en Parbédie Kinderopvang samen om de basis te leggen voor dit initiatief. De bijeenkomst gaf voldoende aanleiding om een grotere vervolgbijeenkomst te organiseren.

Bijeenkomst ‘De toekomst van de Twentse Kinderopvang’
In september 2024 wordt een vervolgbijeenkomst georganiseerd, speciaal voor alle kinderopvangorganisaties en IKC’s in regio Twente. Tijdens deze bijeenkomst worden prognoses gedeeld en wordt een plan van aanpak opgesteld om te anticiperen op de verwachte tekorten in de regio. Samen bereiden we ons voor op de toekomst, aangezien de tekorten en de urgentie steeds dichterbij komen.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de bijeenkomst:

Datum:                Woensdag 18 september
Tijd: 14:00 tot 16:00 uur
Locatie:                ROC van Twente

Aanmelden of meer informatie:
Meld je hier aan voor deze bijeenkomst. Twee weken voor de bijeenkomst ontvang je alle informatie.

Laten we samen bouwen aan een sterke en toekomstbestendige kinderopvang in Twente!

Delen

Gerelateerde berichten

NO OPTION SET