Basisvaardigheden op de werkvloer

Goede basisvaardigheden zijn essentieel op de werkvloer. Onder basisvaardigheden verstaan we onder andere met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. 

Basisvaardigheden zijn overal op de werkvloer. Rapporteren jouw medewerkers, heeft je organisatie veiligheidsvoorschriften of zijn er digitale loonstrookjes? 

En merk je dat een aantal van je medewerkers structureel moeite hiermee hebben? Lage basisvaardigheden zouden hier ten grondslag aan kunnen liggen. 

Leerwerkloket helpt werkgevers met handige tips en tools om de basisvaardigheden van jouw medewerkers te verbeteren. Want hoe pak je dit eigenlijk aan? Hoe creëer je draagvlak? Welke vorm past het beste? Wij adviseren je graag over dit soort vragen.

In het filmpje vertelt Marco over zijn problemen op de werkvloer en dat hij hiermee aan de slag is gegaan. 

Bekijk video

Door aandacht te besteden aan basisvaardigheden op de werkvloer:

Taalvaardigheid

Hoe staat het met jouw bedrijf?

Medewerkers laten niet graag zien dat ze niet zo goed kunnen lezen, schrijven of rekenen. Hoe herken je dat er een probleem is? En wat kun je doen om medewerkers, en daarmee je bedrijf, te helpen?

Tips om het probleem te herkennen

Taalniveaus Nederland

Wil je aansluiten bij het taalakkoord?

Als werkgever kun je bijdragen aan een betere taalvaardigheid van je medewerkers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en medewerkers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord Werkgevers helpt hierbij. Op de site Taalakkoord vind je inspiratie, voorbeelden en instrumenten waarmee jij als werkgever een belangrijke rol kunt spelen. Doe mee en realiseer samen met ons de ambitie van het Taalakkoord. Haal het beste uit je medewerkers en laat taal geen belemmering zijn!

Wil jij laten zien dat je taalvaardigheid belangrijk vind door ondertekening van het Taalakkoord? Neem via onderstaand formulier contact op met Leerwerkloket Twente en we helpen je met het realiseren van jouw ambitie.

Het Taalakkoord Werkgevers wordt uitgevoerd door de Leerwerkloketten en is een initiatief van het ministerie van SZW.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met onze ondernemersadviseurs.