Loopbaan en scholing

" Ik heb steeds nieuwe kennis nodig om bij te blijven in mijn vak. Het Leerwerkloket adviseert mij hierbij".

Wil je doorgroeien in je vak? Of juist een andere weg inslaan?
Hier kunnen wij je mee helpen!

Persoonlijk advies

Wij geven kosteloos en vrijblijvend advies. Heb je hulp nodig om te bepalen wat je moet doen om jouw kansen te vergroten? Na jouw aanmelding neemt één van onze adviseurs telefonisch contact met je op. Misschien kunnen we je telefonisch adviseren, misschien heb je meer nodig. Dan plannen we een afspraak bij ons op kantoor. Onze gesprekken zijn vertrouwelijk, jij bepaalt of je de uitkomst met iemand anders wilt delen. 


Meld je aan

Liever eerst zelf aan de slag? 

Stilstand is achteruitgang. Een cliché, maar op de arbeidsmarkt zeker waar. Beroepen veranderen zo snel, je kunt niet niets doen en toch goed blijven in je vak. Daarom is het verstandig om soms stil te staan bij wat je doet en wat nodig is om nog beter te worden . Wat gebeurt er in jouw functie en branche, wat wordt er van de ideale medewerker verwacht? Welke diploma's en certificaten worden gevraagd.? Wat kun je doen om door te groeien en jouw ideale baan te vinden, bij je huidige werkgever of bij een nieuwe?

Wie ben ik en wat wil ik?

Met kennis van je talenten, competenties, interesses en persoonswaarden kun je bewuste keuzes maken. Voor welke functies zou jij met jouw competenties geschikt zijn? Waar kun jij jouw ambitie het beste op richten? Tegen betaling kun je een professioneel loopbaantraject doen bij een erkende loopbaanadviseur. Maar er zijn ook gratis testen die je zelf thuis kunt doen en die je op weg kunnen helpen.

Bijvoorbeeld:

De beroepskeuzetest.

Competentietest.

Persoonlijkheidstest.

Als je meer nodig hebt om tot een goed inzicht te komen dan helpen we je natuurlijk graag.

Wat is mijn ideale functie?

Als je weet wat je sterke competenties zijn en waar je interesses liggen kun je in gesprek gaan met je werkgever of de arbeidsmarkt onderzoeken. Welke banen passen bij jouw competenties en interesses en hoe zijn de baankansen. Bijvoorbeeld via:

De flyers Kiezen voor  geven per sector informatie over functies, opleidingen en wat de baankansen zijn. Dit helpt je oriënteren. 

De beroepenvinder, welke functies passen bij jouw competenties.

Nationale Beroepengids biedt informatie over baankansen, salarissen en opleidingen van alle beroepen in Nederland.

Via vacaturesites, als Indeed en Nationale vacaturebank, vind je de door werkgevers gevraagde kennis en vaardigheden.

Via het UWV vind je veel arbeidsmarktinformatie. Je kunt zien in welke sectoren je een goede kans hebt op een baan.

Hoe ga ik mij ontwikkelen?

Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden om te leren. Complete diploma gerichte opleidingen, interne opleidingen bij werkgevers, klassikaal of online, cursussen, workshops en trainingen. Kies een manier die bij jouw wensen en persoonlijke mogelijkheden past. Er is geen goed of fout, als je maar in beweging blijft. 

Icares biedt een gratis studiekeuzetest en een overzicht van opleidingen van alle niveaus in binnen- en buitenland.
Springest biedt een overzicht van trainingen, opleidingen en opleiders, incl. locatie en prijzen.
Kiesmbo geeft een overzicht van alle opleidingen tot max. MBO 4 niveau.

Meer info over opleidingen

Hoe laat je zien dat je er bent?

Je kunt solliciteren naar een nieuwe baan. Maar hoe mooi is het als je via via voor een functie wordt gevraagd. Door jouw huidige werkgever of door dat andere bedrijf waar je graag zou werken. 

Werkgevers, managers of recruiters merken je alleen op als je zichtbaar bent. Laat zien wat je weet over jouw vakgebied en deel kennis. Dit kan face-to-face maar ook prima online. LinkedIn is hierbij niet meer weg te denken. Misschien ben je al heel actief, maar zo niet, gaan aan de slag met LinkedIn. Bouw een netwerk op en volg personen die de functie hebben die jij ambieert. In de video van Utrecht University zie je hoe je een krachtig profiel maakt. 

Ga naar de video

Kom je er nog niet helemaal uit of wil je graag advies van een expert?

Je kunt op verschillende manieren contact met ons zoeken. We helpen je graag. Voor onze dienstverlening hoef je niet te betalen. Wij behandelen je aanvraag vertrouwelijk en vrijblijvend, jij bepaalt wat je met de uitkomst doet en met wie je hierover in gesprek wilt.

Bel ons

Of vul het contactformulier in

NO OPTION SET