Sollicitatietips

Niet iedereen wordt zomaar voor een nieuwe baan gevraagd. De meeste mensen moeten echt wel alles uit de kast halen bij sollicitaties. Maar waar vind je vacatures, hoe kom je bij werkgevers in beeld en hoe zorg je dat jouw sollicitatie opvalt?

Dit is wat je zelf kunt doen


Misschien heb je een tijd niet gesolliciteerd of ben je altijd op andere manieren in een baan gerold. Maar nu wil je reageren op een vacature en en vraag je je af hoe je een goede brief schrijft. En dat CV, wat doe je daar mee? Wat vermeld je wel en wat niet? Hoe kijkt een recruiter, waar moet je op letten? We geven je op deze pagina tips waarmee je zelf aan de slag kunt. En kijk gerust vaker, we vullen de pagina aan als we nieuwe tips voor je hebben.

Leren solliciteren


Via Werk-portal kun je een online module volgen waarin alle aspecten van het solliciteren behandeld worden. De module is gratis beschikbaar in het Nederlands, Engels en Arabisch. 


Ga naar de module

Nog meer leren over solliciteren

Ook op Werk.nl van het UWV vind je veel informatie over solliciteren, zoals voorbeelden van cv's, een cv-sjabloon, schrijven van sollicitatiebrieven en voeren van gesprekken. Ook organiseert het UWV regelmatig online seminars over alles wat met solliciteren te maken heeft. 

Naar de webinars

Een krachtig CV

Met dank aan Utrecht University.

Een goede motivatiebrief

Met dank aan Utrecht University.

Kom je er nog niet helemaal uit of wil je graag de mening van een expert?

Geen idee op welke banen je kunt solliciteren? Of wil je wel eens weten met welke opleidingen of trainingen je meer kansen maakt op die leuke baan? Neem contact op en we gaan samen aan de slag.

Chat met ons

Bel ons