Sollicitatietips

Niet iedereen wordt zomaar voor een nieuwe baan gevraagd. De meeste mensen moeten solliciteren en alles uit de kast halen. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je een goede indruk met je CV of LinkedIn? En hoe schrijf je een overtuigende sollicitatiebrief?

Bekijk de tips!

Een krachtig CV

Met dank aan Utrecht University.

Een goede motivatiebrief

Met dank aan Utrecht University.

Aan de slag met Linkedin

Als werkgevers naar personeel zoeken, doen ze dat onder andere op LinkedIn. Daarom is het belangrijk dat je daar zichtbaar bent en je profiel zo aantrekkelijk mogelijk maakt. Heb jij nog geen Linkedin? UWV organiseert gratis webinars die jij kunt volgen. 

Bekijk de webinars

Leren solliciteren

Via Werk-portal kun je een online module volgen waarin alle aspecten van het solliciteren behandeld worden. De module is gratis beschikbaar in het Nederlands, Engels en Arabisch. 

Ga naar de module

Vacatures vinden

Om te kunnen solliciteren moet je natuurlijk eerst een leuke vacature vinden. Maar waar vind je die? Hieronder een aantal vacaturesites waar jij een kijkje kunt nemen in jouw zoektocht naar een baan. 


Wil je leren en werken tegelijkertijd? Dan heb je een leerwerkplek nodig. Je vindt vacatures voor een leerwerkplek op leerbanenmarkt.nl of stagemarkt.nl

Nog meer tips

Op Werk.nl (een website van het UWV) kun je veel informatie vinden over solliciteren, bijvoorbeeld:

•    Cv-sjablonen en voorbeeld CV's 

•    Tips voor het schrijven van sollicitatiebrieven

•    Tips voor het voeren van sollicitatiegesprekken

•    Vacatures.

•    En nog heel veel meer

Daarnaast organiseert het UWV regelmatig gratis online webinars over alles wat met solliciteren te maken heeft. Bekijk de webinars hier.

Ga naar werk.nl

Kom je er nog niet helemaal uit of wil je graag de mening van een expert?

Geen idee op welke banen je kunt solliciteren? Of wil je wel eens weten met welke opleidingen of trainingen je meer kansen maakt op die leuke baan? Neem contact op en we gaan samen aan de slag.

Bel ons

NO OPTION SET