Financiële regelingen voor werkgevers

Wegwijs in subsidies en budgetten.

Je kunt als Twentse werkgever gebruik maken van financiële voordelen als je leren en werken stimuleert. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet ziet. Neem contact op en wij kijken met je mee welke regeling voor jouw bedrijf relevant is. Misschien kunnen we zelfs regelingen combineren.


 Neem contact op

Instrumentengids Dennis

Dennis is een digitaal platform die inzicht geeft in relevante instrumenten en financiële regelingen voor werkgevers. Je vindt hier zowel regionale als landelijke instrumenten. Kom je er niet uit of heb je vragen? Onze specialist financiële regelingen helpt je graag.  

Instrumentengids Dennis

Twents Fonds voor Vakmanschap

In 2019 is in Twente het Twents Fonds voor Vakmanschap opgericht. Alle inwoners van Twente met max. een MBO 4 diploma kunnen hier een scholingsvoucher aanvragen tot max. € 2500,- per jaar.

Bekijk website

Het Overijssels Fonds voor Vakmanschap

Het actieplan Overijsselse Techniekuitdaging bestaat uit drie aantrekkelijke vouchers voor om-, bij- of herscholing in de techniek. Momenteel zijn de budgetten gesloten. De budgetten voor 2022 zijn nog niet vastgesteld. We houden je op de hoogte.

Bekijk website

Startersbeurs Nederland

Wil je een pas afgestudeerde werkervaring laten opdoen zonder direct een volledig salaris te moeten betalen? Je betaalt eenmalig € 550,- en kunt een starter een half jaar gedurende 32 uur per week een leerwerkplek aanbieden waarvoor het servicebureau van Startersbeurs Nederland de starter via jouw bedrijf € 500,- per maand betaalt.

Bekijk website

Scholings/duurzame inzetbaarheidsbudget voor uitzendkrachten

Doorzaam stimuleert uitzendkrachten om te blijven leren en ontwikkelen. Zeker in de huidige sterk veranderende arbeidsmarkt is dit belangrijk. Dit is een van de redenen dat wij het Persoonlijk Kansberoepudget beschikbaar stellen aan werkende uitzendkrachten die zich willen scholen voor een kansrijk beroep.  

Bekijk website

Scholingsbudget via sectorfondsen

Opleidings- en Ontwikkelfondsen dragen financieel bij aan scholing van medewerkers in een branche. De fondsen worden gevuld met bijdragen van de aangesloten bedrijven en worden beheerd door de sociale partners in uw sector. De mogelijkheden en voorwaarden verschillen per sector. Bekijk alle O&O-fondsen.

Bekijk website

Scholingssubsidie landelijke overheid

  • Subsidieregeling Praktijkleren: je kunt max.€ 2700,- per schooljaar subsidie krijgen als je een medewerker een praktijk- of leerwerkplek biedt (bv. BBL). Deze regeling is tijdelijk gesloten. Je kunt nu niet aanvragen. Een aanvraag indienen is weer mogelijk vanaf 2 juni 2022, 9:00 uur tot 16 september 2022, 17:00 uur

  • Tel mee met Taal: Via de subsidieregeling Tel mee voor Taal kun je subsidie aanvragen voor ontwikkeling van taal of digitale vaardigheden van uw medewerkers.

SLIM subsidie

Slim Werkgeven doen werkgevers die hun bedrijf gezond en toekomstbestendig willen houden. De overheid ondersteunt het MKB door voor 60 tot 80% bij te dragen in de kosten voor ontwikkeling van medewerkers. Van 1 maart tot en met 31 maart 2022 kun je subsidie aanvragen.

Lees meer

Subsidieregeling Praktijkleren in de derde leerweg

De subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg is een tegemoetkoming voor de kosten die een erkend leerbedrijf maakt voor het begeleiden bij de beroepspraktijkvorming van een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt.

Lees meer

Subsidie als je kandidaten met een uitkering werft en schoolt

Als je kandidaten in dienst neemt die in een uitkeringssituatie zitten dan zijn er verschillende regelingen waardoor je als bedrijf geen risico loopt. Je werkt mee aan een inclusieve arbeidsmarkt en het is zelfs financieel aantrekkelijk. Neem contact op met de Adviseur Werkgeversdienstverlening van Werkplein Twente en krijg uitleg wat in jouw specifieke situatie van toepassing is. Bij onderstaand blok met links staat als eerste de Download Landelijk Leren en Werken met daarin een duidelijk overzicht van alle financiële regelingen, waaronder ook de UWV regelingen. Natuurlijk vind je op de site van het UWV alle actuele informatie.

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Bezoek de websites van de instanties voor de meest actuele informatie. 

Direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op.