"Wat fijn dat er zoveel gratis online cursussen zijn. Zo kun je altijd blijven leren! Je moet ze alleen even weten te vinden.... "

shutterstock_online leren 6

Vind op deze pagina de sites waar je gratis online kunt leren!

Je hoeft niet perse naar school om jezelf beter te maken in het dagelijks leven, in je werk of om een nieuw beroep te leren. Er zijn steeds meer mogelijkheden om (bijna) gratis online te leren. Het enige dat je nodig hebt is een laptop, telefoon of iPad met internettoegang. Voor elk niveau is er aanbod, voor mensen zonder diploma tot universitair geschoolden. Op deze pagina geven we je een overzicht. En heb je tips voor deze pagina, geef het vooral door via twente@leerwerkloket.nl .

Voor iedereen; Leren solliciteren, Veilig werken, Taal/rekenen of werken met de Computer?

Alles wat je nodig hebt leer je via Werk-portal: Facebook of LinkedIn, solliciteren, prettig werken, taal & rekenen, omgaan met je mobiel of de computer en Word/Excel. Een account aanmaken is heel gemakkelijk, je komt dan altijd terug bij waar je gebleven bent. 

Ga direct aan de slag

Ook op Oefenen.nl kun je heel gemakkelijk oefenen met taal, rekenen, computer, internet, omgaan met geld, de samenleving of gezond leven. Maak zelf een account aan, het is heel gemakkelijk. Zoek je onderwerp op thema en taalniveau.

Direct oefenen

Leren solliciteren, profileren, gesprekken voeren; je kunt het allemaal leren via de webinars van het UWV.

Vind de webinars en schrijf je direct in

shutterstock_online leren 9
nadenken pexels 2

Mbo/hbo trainingen voor 10 kansrijke beroepen!

Op de site Werk in het vooruitzicht kun je gratis online trainingen volgen voor 10 kansrijke beroepen: Customer service specialist, Data analyst, Digital marketing specialist, Financial analyst, Graphic Designer, IT administrator, IT support, Project manager, Sales representative en Software developer. 

Je krijgt informatie over de inhoud van een functie en kunt een test doen of een functie bij je past. Is dat zo, dan kun je een leerpad starten met verschillende gratis online trainingen. Van basisvaardigheden tot functiespecifieke trainingen. Als je deze met een goed resultaat doorloopt kun je tegen betaling een certificaat aanschaffen.

Start direct

HBO en Universitair; MOOC's

Wil jij in je eigen tempo online leren op HBO en Universitair niveau? Massive Open Online Courses (MOOC's) bieden (veelal) gratis toegankelijke online cursussen in alle denkbare onderwerpen. Een goede beheersing van de Engelse taal is nodig. Tegen betaling kun je een certificaat verkrijgen. Er zijn verschillende platforms, o.a.:

Coursera 

EdX

De Universiteit van Twente biedt, evenals een groot aantal andere (Nederlandse) Universiteiten, online cursussen aan via Futurelearn. Je kunt beperkt gratis leren en uitgebreider als je ervoor betaalt. Ook hier moet je het Engels beheersen.

Minder formeel als cursus, maar toonaangevende professoren informeren je via de Universiteit van Nederland via video of podcast over veel verschillende onderwerpen. Laat je inspireren

shutterstock_online leren 8
shutterstock_online leren 10

Google en Microsoft


Via Microsoft Learn kun je je gratis ontwikkelen in alle Microsoft programma's. Je kunt een leerpad kiezen op basis van je rol, de certificering die je wilt halen of het programma dat je wilt beheersen. Via video's en informatiepagina's kun je alle kennis opdoen die je nodig hebt. Je ziet vooraf hoeveel tijd je nodig hebt om een leertraject te beëindigen. De certificeringen zijn heel waardevol voor je CV! 

Ontwikkel je digital skills in Microsoft 

Voor de moderne digitale wereld is Google kennis essentieel. In 26 modules en 40 uur kun je je ontwikkelen tot een gecertificeerde Online marketeer. Er zijn ook diverse kortere modules te volgen over gegevens technologie, persoonlijke vaardigheden en online marketing.

Groei uit tot een prof via Google's digitale werkplaats


Alle niveaus; Techniek, Zorg, Ambtenaren, Meubelbranche ...

Veel brancheorganisaties en bedrijven bieden hun medewerkers gratis online trainingen om bij te blijven met de ontwikkelingen in de sector. We proberen hier het actuele aanbod te vermelden. Heb je een tip? We horen het graag.

Zorg

Via Allyoucanlearn.eu kun je als medewerker, vrijwilliger en zzp'er in de zorg & welzijnsector gratis online lesmodules volgen op MBO en HBO niveau.  Maak direct een account aan en start met leren. Voor starters en professionals!

Ambtenaar

Via Allesuitjezelf.nl kun je testen doen, coaching volgen en 25 Digitale trainingen volgen van Politieke Sensitiviteit tot Excel en Timemanagement.  Maak een account aan en ontwikkel jezelf!

Techniek

Ben jij een (toekomstige) techneut en wil je je vakmanschap ontwikkelen? Via oZone vind je gratis online trainingen over 170 onderwerpen met weinig tekst en veel praktijk. Maak hier een account aan en je kunt direct beginnen! 

Meubel

De ECM-Academy biedt online cursussen om bij te blijven in het meubelvak en je verder te ontwikkelen. Maak een account aan en ga schaven aan jouw toekomst!

werken op de computer

Kom je er niet helemaal uit of wil je graag ons advies?

Dat is begrijpelijk! Het is ook lastig, maar gelukkig hebben wij hier een team van experts zitten die jou graag op weg helpen. Je kunt het formulier invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Als je liever wat sneller antwoord hebt, dan kun je (tijdens openingstijden) ook met ons chatten of bellen.

NO OPTION SET