Is er opleidingsbudget voor mij?

Je wilt je ontwikkelen en bent benieuwd of er ergens voor jou opleidingsbudget beschikbaar is. Leerwerkloket Twente kijkt graag met je mee.

Hoe kun jij je opleiding betalen?

Scholing is een investering in de toekomst. Maar soms komt het even niet zo goed uit. Gelukkig vinden overheid en werkgevers het heel belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen. Kijk op deze pagina of er een budget is waarop jij een beroep kunt doen. Kom je er zelf niet helemaal uit? Onze adviseurs denken vrijblijvend met je mee. 

Vind het juiste opleidingsbudget

Er zijn allerlei mogelijkheden om je scholing (gedeeltelijk) te financieren. Maar hoe weet je nu welk opleidingsbudget het best aansluit bij jouw situatie? Onze adviseurs denken graag met je mee. Liever zelf opzoek? Op leeroverzicht.nl kun je opleidingen en financiële regelingen op één plek vinden. 

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Vraag je werkgever

Veel werkgevers vinden het fijn als medewerkers zich willen ontwikkelen. Vraag of je een opleiding mag volgen op kosten van het bedrijf. Misschien is je werkgever bij een Opleidings- en Ontwikkelfonds aangesloten. Daar is vaak budget beschikbaar. De mogelijkheden en voorwaarden verschillen per sector. 

Bekijk alle O&O-fondsen

Twents Fonds voor Vakmanschap

In 2019 is het Twents Fonds voor Vakmanschap opgericht. Alle inwoners van Twente kunnen hier een scholingsvoucher aanvragen. Ikbindr is de publiekscampagne, op de site vind je de voorwaarden, voorbeelden en kun je je eigen cheque aanvragen.

Download de instructiekaart

Overijssels Vakmanschap

Overijssel wil technische vakmensen en technische werkgevers ondersteunen in hun ontwikkelvraag . Zij subsidieerden om-, bij- en herscholingstrajecten voor de technische arbeidsmarkt middels de inzet van regelingen en mogelijkheden van alle publieke en private partijen

Lees meer

Startersbeurs Nederland

Ben je tussen de 18 en 26 jaar en pas afgestudeerd? En word je afgewezen omdat je te weinig werkervaring hebt? Via de startersbeurs kan een werkgever je tegen een vergoeding van € 500,- per maand een werkervaringsplek bieden. Je moet wel in een Gemeente wonen die hieraan deelneemt.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding volgen maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering? Als je jonger bent dan 56 jaar kun je waarschijnlijk geld lenen voor een erkende opleiding aan hbo of universiteit in het kader van het Levenlanglerenkrediet.


Meer lezen en aanvragen

Budget voor uitzendkrachten

Doorzaam stimuleert uitzendkrachten om te blijven leren en ontwikkelen. Zeker in de huidige sterk veranderende arbeidsmarkt is dit belangrijk. Dit is een van de redenen dat wij het Persoonlijk Kansberoepudget beschikbaar stellen aan werkende uitzendkrachten die zich willen scholen voor een kansrijk beroep. 

Bekijk hier alle informatie

Subsidie praktijkleren in de derde leerweg

De subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg is een tegemoetkoming voor de kosten die een erkend leerbedrijf maakt voor het begeleiden bij de beroepspraktijkvorming van een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt. Op dit moment is de subsidie tijdelijk gesloten voor aanvragen. 

Lees meer

Scholingssubsidie praktijkleren

De subsidie praktijkleren maakt mogelijk dat jouw werkgever voor jou max.€ 2700,- per schooljaar subsidie kan krijgen als je een leertraject volgt waarbij het leren tijdens het werk gebeurt (bv. BBL). De werkgever moet dan voor goede begeleiding en een veilig leerklimaat zorgen

Deze regeling is tijdelijk gesloten. U kunt nu niet aanvragen. Een aanvraag indienen is weer mogelijk vanaf 3 juni 2024, 9:00 uur tot 17 september 2024, 17:00 uur.

Lees meer

Heb je een uitkering?

Als je in een uitkeringssituatie zit kun je met jouw contactpersoon van het UWV bespreken of er financiële regelingen zijn waar je gebruik van kunt maken. Je kunt daarbij denken aan scholingsbudget als dat jouw kans op een baan vergroot of een proefplaatsing met behoud van uitkering om te kijken of een baan bij je past. Ook kun je kijken of er stimuleringsmaatregelen zijn voor werkgevers om jou in dienst te nemen als jij door omstandigheden minder kunt functioneren of eerder een risico loopt op uitval door ziekte. 


Handige websites

Aan de hier vermelde regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Bezoek de websites van de betreffende organisaties voor de meest actuele informatie.

Handige links:

Belastingdienst subsidies en financiële regelingen

UWV

Werk.nl

Download Financiële regelingen voor werkzoekenden, werkenden en studenten

Aankomende evenementen

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact op.

Wij kijken met je mee of je gebruik kunt maken van een regeling en helpen je graag.

Bel ons

NO OPTION SET