Carrièreswitch

"Ik wil eens wat anders. Tijd voor een carriereswitch".

Dit is wat je zelf kunt doen

Je hebt ooit een keuze voor een opleiding of een baan gemaakt. Maar dat wil niet zeggen dat je hier voor altijd gelukkig van wordt. Misschien verandert het werk, misschien verander jij of jouw interesses. Een baan voor het leven bestaat niet meer. Je kunt verder gaan in het verlengde van wat je altijd deed, maar je kunt ook een hele nieuwe richting kiezen. Waar begin je en wat is ervoor nodig om aangenomen te worden in een nieuw beroep en misschien wel hele andere sector?

Wie ben ik?

Als je weet wie je bent, wat je wilt en in welke baan je past dan kun je bewuste keuzes maken. Veel inzicht krijg je via online persoonlijkheidstesten. Er bestaan hele uitgebreide die je tegen betaling via een professionele loopbaancoach kunt doen. In de nabespreking onderzoek je samen de uitslag en helpt de loopbaancoach je om keuzes te maken. Maar er zijn ook gratis testen die je zelf thuis kunt doen en die je op weg kunnen helpen.

Bijvoorbeeld:

De beroepskeuzetest.

Competentietest

Persoonlijkheidstest.

Waar pas ik?

Als je weet wat je sterke competenties zijn en waar je interesses liggen kun je de arbeidsmarkt onderzoeken. Welke banen vind je leuk, passen bij jou en hoe zijn de baankansen. Bijvoorbeeld via:

De beroepenvinder, welke functies passen bij jouw competenties.

Beroepsonderwijs bedrijfsleven laat zien hoe de kans op stage, leerbaan en werk is in een bepaald beroep.

Nationale Beroepengids biedt informatie over baankansen, salarissen en opleidingen van alle beroepen in Nederland.

Indeed laat alle online gepubliceerde vacatures zien. In de vacaturetekst vind je de gevraagde competenties en diploma's.. 

Op UWV vind je veel arbeidsmarktinformatie,. Kijk in de factsheet van de sector waarin jij aan de slag wilt hoe de arbeidsmarkt eruit ziet.

Welke opleiding heb ik nodig?

Je kunt je op veel manieren ontwikkelen. Via complete diplomagerichte opleidingen, interne opleidingen bij werkgevers, klassikaal of online, cursussen, workshops en trainingen. 

Je moet een manier kiezen die bij jouw wensen en mogelijkheden past. Er is geen goed of fout, als je maar blijft leren.  

Icares biedt een gratis studiekeuzetest en een overzicht van opleidingen en cursussen.
Springest biedt een overzicht van trainingen, cursussen, locaties en prijzen.

Meer info over opleidingen

Checklist Carrièreswitch

Misschien heb je via deze pagina al een idee gekregen wat je wel zou willen. Maar een carrièreswitch is best een grote stap. Hoe zijn de kansen voor zij-instromers, hoe zit het met financiële risico's? Download de checklist om te beoordelen of je aan alles hebt gedacht. 

Heb je hierbij hulp nodig, neem dan vooral contact op. Wij hebben de kennis om jou te helpen een verantwoorde keuze te maken. We denken mee over best passende opleidingen, zij-instroom trajecten en mogelijke opleidingsbudgetten.

Checklist Carrièreswitch

Omscholen naar een kansberoep

Een kansberoep is een beroep met een hoge kans op een baan. Onderwijsinstellingen in Twente bieden kortlopende omscholingstrajecten, die ervoor kunnen zorgen dat je snel aan het werk kunt in een branche met voldoende vacatures. 

Zo biedt Zone.college Switch-trajecten aan. Dit zijn korte leer-werktrajecten voor een baan in de agrarische, groene of food sector. Bekijk hier alle informatie over de Switch-trajecten. 

Ook Saxion Hogeschool draait een pilot met korte omscholingstrajecten, die ze op maat ontwikkelen  Bekijk hier alle informatie over fastswitch.

Hiermee kunnen wij jou helpen!


Persoonlijk adviesgesprek

Heb je meer hulp nodig of behoefte aan een persoonlijk advies?. Na jouw aanmelding neemt 1 van onze adviseurs telefonisch contact met je op om jouw vraag helder te krijgen. Misschien kunnen we je telefonisch adviseren, misschien heb je meer nodig. Dan plannen we een afspraak bij ons op kantoor. Onze gesprekken zijn vertrouwelijk, jij bepaalt of je de uitkomst met iemand anders wilt delen.

Meld je aan

Competentietest

Tijdens het adviesgesprek kunnen we samen concluderen dat je iets extra's nodig hebt om een keuze te maken. Dan zetten we een professionele competentietest in met de volgende vragenlijsten; persoonlijkheid, interesses, werkwaarden en capaciteiten. Onze Testexpert legt je uit wat de uitslag betekent en bij welke functies en sectoren jij het beste past. Alleen jij krijgt de uitslag en kunt bepalen wat je daarmee doet.

Meer info

Kom je er nog niet helemaal uit of wil je graag advies van een expert?

Je kunt op verschillende manieren contact met ons zoeken. We helpen je graag. Voor onze dienstverlening hoef jij niet te betalen. Wij behandelen je aanvraag vertrouwelijk en vrijblijvend. Jij bepaalt wat je met de uitkomst doet en met wie je hierover in gesprek wilt.

Chat met ons

Bel ons