Carrièreswitch

"Ik wil eens wat anders. Tijd voor een carriereswitch".

Een carrièreswitch maken door je om te scholen? Hoe pak je dat aan? 

Je hebt ooit een keuze voor een opleiding of een baan gemaakt. Maar dat wil niet zeggen dat je hier voor altijd gelukkig van wordt. Misschien verandert het werk, misschien verander jij of jouw interesses. Een baan voor het leven bestaat niet meer. Je kunt verder gaan in het verlengde van wat je altijd deed, maar je kunt ook een hele nieuwe richting kiezen. Waar begin je, hoe pak je het aan en wat is ervoor nodig om aangenomen te worden in een nieuw beroep en misschien wel hele andere sector?

Hiermee kunnen wij jou helpen!


Persoonlijk adviesgesprek

Wij denken met je mee en geven persoonlijk advies over hoe jij je carrièreswitch mogelijk kunt maken. Na jouw aanmelding neemt één van onze adviseurs contact met je op voor een afspraak. Onze adviesgesprekken kunnen via MS Teams of op ons kantoor plaatsvinden. Onze adviesgesprekken zijn vrijblijvend en kosten jou niets!  

Meld je aan

Competentietest

Tijdens het adviesgesprek kunnen we samen concluderen dat je iets extra's nodig hebt om een keuze te maken. Dan zetten we een professionele competentietest in met de volgende vragenlijsten; persoonlijkheid, interesses, werkwaarden en capaciteiten. Onze testexpert legt je uit wat de uitslag betekent en bij welke functies en sectoren jij het beste past. Alleen jij krijgt de uitslag en kunt bepalen wat je daarmee doet.

Meer info

Liever eerst zelf aan de slag? Dit kun je zelf doen!

Wie ben ik?

Als je weet wie je bent, wat je wilt en in welke baan je past dan kun je bewuste keuzes maken. Tijdens een adviesgesprek kan een loopbaanadviseur gericht loopbaantesten inzetten. Dit kan jou inzicht geven. Wil je graag eerst zelf aan de slag? Je hebt gratis online testen die je zelf thuis kunt doen.

De beroepskeuzetest.

Competentietest

Persoonlijkheidstest.

Waar pas ik?

Als je weet wat je competenties zijn en waar je interesses liggen kun je de arbeidsmarkt onderzoeken. Welke banen vind je leuk, passen bij jou en hoe zijn de baankansen. Bijvoorbeeld via:

De beroepenvinder, welke functies passen bij jouw competenties.

Beroepsonderwijs bedrijfsleven laat zien hoe de kans op stage, leerbaan en werk is in een bepaald beroep.

Nationale Beroepengids biedt informatie over baankansen, salarissen en opleidingen van alle beroepen in Nederland.

Indeed laat alle online gepubliceerde vacatures zien. In de vacaturetekst vind je de gevraagde competenties en diploma's.. 

Op UWV vind je veel arbeidsmarktinformatie,. Kijk in de factsheet van de sector waarin jij aan de slag wilt hoe de arbeidsmarkt eruit ziet.

Welke opleiding heb ik nodig?

Je kunt je op veel manieren ontwikkelen. Via complete diplomagerichte opleidingen, interne opleidingen bij werkgevers, klassikaal of online, cursussen, workshops en trainingen. 

Je moet een manier kiezen die bij jouw wensen en mogelijkheden past. Er is geen goed of fout, als je maar blijft leren.  

Icares biedt een gratis studiekeuzetest en een overzicht van opleidingen en cursussen.
Springest biedt een overzicht van trainingen, cursussen, locaties en prijzen.

Meer info over opleidingen

Checklist Carrièreswitch

Misschien heb je via deze pagina al een idee gekregen wat je wel zou willen. Maar een carrièreswitch is best een grote stap. Hoe zijn de kansen voor zij-instromers, hoe zit het met financiële risico's? Download de checklist om te beoordelen of je aan alles hebt gedacht. 

Heb je hierbij hulp nodig, neem dan vooral contact op. Wij hebben de kennis om jou te helpen een verantwoorde keuze te maken. We denken mee over best passende opleidingen, zij-instroom trajecten en mogelijke opleidingsbudgetten.

Checklist Carrièreswitch

Omscholen naar een kansberoep

Een kansberoep is een beroep met een hoge kans op een baan. Onderwijsinstellingen in Twente bieden kortlopende omscholingstrajecten, die ervoor kunnen zorgen dat je snel aan het werk kunt in een branche met voldoende vacatures. 

Zo bieden meerdere opleiders ook versnelde opleidingstrajecten. In onze regio hebben bijvoorbeeld Zone.College en Saxion Hogeschool versnelde opleidingstrajecten. Daarnaast bieden andere partijen ook deze mogelijkheden. Ga in gesprek om een passend opleidingstraject voor jou te vinden. 

Kom je er nog niet helemaal uit of wil je graag advies van een expert?

Je kunt op verschillende manieren contact met ons zoeken. We helpen je graag. Voor onze dienstverlening hoef jij niet te betalen. Wij behandelen je aanvraag vertrouwelijk en vrijblijvend. Jij bepaalt wat je met de uitkomst doet en met wie je hierover in gesprek wilt.

Chat met ons

Bel ons

NO OPTION SET