Naar overzicht
Werkende en Werkzoekende | 27-06-2023

Het programma "Ontdek wat jij in huis hebt!' is in mei van start gegaan. Een programma voor vrouwen tussen de 45 - 65 jaar die een stap willen zetten op de arbeidsmarkt. Van omscholen tot weer of meer aan het werk.
Deze week is het eerste programma afgerond en een aantal vrouwen heeft zelfs al een nieuwe baan gevonden! Lees hieronder de ervaringen van drie vrouwen over hun deelname aan het programma:

Karin (50)
“Ik houd me al een tijdje bezig met de vraag wat ik nou eigenlijk wil. Daarom heb ik me voor deze workshops aangemeld. Ik zit in de Bijstand en wil graag weer aan het werk. Ik ben door een pittig proces gegaan en heb aan mezelf gewerkt met behulp van een aantal projecten bij de gemeente en daarna door middel van therapie. Toen dit aanbod voorbij kwam, voelde ik me sterk genoeg om me aan te melden. Het is echt inspirerend om met een aantal vrouwen bij elkaar te komen. We geven tips en delen ervaringen met elkaar. Dat is heel verrijkend. In de afgelopen weken heb ik een paar stappen gezet die ik vast niet had gedaan, als ik de steun van de groep niet had gevoeld. Als ik een tip zou moeten geven aan iemand die erover twijfelt of ze dit wil gaan doen, zou ik zeggen: Doen! Probeer het. Wees leergierig en nieuwsgierig. Het levert je zoveel op.”

Ellen (53)*:
"Ik heb goed nieuws, ik ben aangenomen bij een bedrijf! Ik ben super blij en enthousiast! Het programma heeft mij hierbij enorm geholpen, ik heb mijn positiviteit helemaal terug gevonden. Precies wat ik op dit moment nodig had."

Jacqueline (53):
“Ik heb 25 jaar als vrijwilliger in het buitenland gewerkt. Vier jaar geleden ben ik weer teruggekomen. Ik ging meteen aan de slag; werkte in drie banen en deed een opleiding. Inmiddels heb ik mijn ontslag genomen als begeleider in de Jeugdzorg omdat ik er niet gelukkig van word. Ik werk nog als activiteiten-ondersteuner in de zorg op basis van een 0-urencontract. Ik heb nu wat ruimte om deze workshops te doen, te ontdekken hoe de
arbeidsmarkt eruit ziet en wat ik wel wil. Het geeft me de gelegenheid om even stil te staan en goed rond te kijken. Ik wil graag een baan waarvan de randvoorwaarden wat beter passen bij mijn huidige situatie. Ook wil ik graag nog een opleiding doen en hoop daar een financiële oplossing voor te vinden. Het is ontzettend fijn om een kijkje in de keuken van mijn mede-cursisten te nemen; zo leren we van én inspireren elkaar!”

Ben jij een vrouw in de leeftijd 45 - 65 en toe aan een volgende stap? 

Bekijk alle informatie en meld je aan!

*In verband met de privacy hebben we een fictieve naam gebruikt

Delen

Gerelateerde berichten

Werkende en Werkzoekende | 05-07-2024

Zorgstart gaat door!

Fantastisch nieuws, Twente Board heeft recent de aanvraag voor verlenging van Zorgstart gehonoreerd. Dat betekent dat we de komende 3 jaar door kunnen gaan met ZorgStart Twente en dit kunnen uitbreiden naar meer deelnemende organisaties en meer kandidaten! Voor een compleet aanbod in de sector breiden we ZorgStart graag uit naar de branches jeugdzorg en welzijn.

Lees bericht

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

NO OPTION SET