Naar overzicht
Algemeen en Werkgever | 24-10-2023

Word expert Leven Lang Ontwikkelen

Pak de regie, blijf van waarde op de arbeidsmarkt en zelfredzaam in de samenleving. We kennen allemaal het belang van een Leven Lang Ontwikkelen. Aan de andere kant vinden we het ook een containerbegrip en hanteert ieder zijn eigen definitie. Heb jij de ambitie om echt het verschil te maken op het thema? Voor jezelf, jouw collega’s, medewerkers of cliënten? Lees dan vooral verder.

Saxion deelt via een aantal MOOC’s de laatste kennis, onderzoeken en instrumenten op het thema Leven Lang Ontwikkelen. MOOC staat voor massive open online course, gratis digitale cursussen. Je volgt de cursus via internet in eigen tijd, tempo en plaats. Op  https://mooc.saxion.nl/ kun je kosteloos een account aanmaken en je inschrijven voor o.a. de volgende cursussen:

  • Stimuleren van leren van kwetsbare medewerkers
  • Regie op loopbanen
  • Toekomst van werk
  • Leren en ontwikkelen binnen organisaties.

Een MOOC kent veel voordelen: het is hoogwaardige informatie van hogescholen en universiteiten, kosteloos en vrij te volgen. Hierin schuilt ook het nadeel: het vraagt veel discipline om de cursus ook daadwerkelijk te voltooien. Een ander nadeel is dat er weinig interactie is. Dit kun je oplossen door samen met anderen een MOOC te volgen, een planning te maken en momenten van duiding en reflectie te organiseren.

Er zijn MOOC’s over ontelbaar veel onderwerpen, vaak wel in het Engels..

Onderzoek bijvoorbeeld de internationale platforms:

Ook veel Nederlandse hogescholen of Universiteiten bieden MOOC’s aan via eigen platform of site.

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

NO OPTION SET