Naar overzicht
Algemeen en Werkgever | 24-10-2023

Word expert Leven Lang Ontwikkelen

Pak de regie, blijf van waarde op de arbeidsmarkt en zelfredzaam in de samenleving. We kennen allemaal het belang van een Leven Lang Ontwikkelen. Aan de andere kant vinden we het ook een containerbegrip en hanteert ieder zijn eigen definitie. Heb jij de ambitie om echt het verschil te maken op het thema? Voor jezelf, jouw collega’s, medewerkers of cliënten? Lees dan vooral verder.

Saxion deelt via een aantal MOOC’s de laatste kennis, onderzoeken en instrumenten op het thema Leven Lang Ontwikkelen. MOOC staat voor massive open online course, gratis digitale cursussen. Je volgt de cursus via internet in eigen tijd, tempo en plaats. Op  https://mooc.saxion.nl/ kun je kosteloos een account aanmaken en je inschrijven voor o.a. de volgende cursussen:

  • Stimuleren van leren van kwetsbare medewerkers
  • Regie op loopbanen
  • Toekomst van werk
  • Leren en ontwikkelen binnen organisaties.

Een MOOC kent veel voordelen: het is hoogwaardige informatie van hogescholen en universiteiten, kosteloos en vrij te volgen. Hierin schuilt ook het nadeel: het vraagt veel discipline om de cursus ook daadwerkelijk te voltooien. Een ander nadeel is dat er weinig interactie is. Dit kun je oplossen door samen met anderen een MOOC te volgen, een planning te maken en momenten van duiding en reflectie te organiseren.

Er zijn MOOC’s over ontelbaar veel onderwerpen, vaak wel in het Engels..

Onderzoek bijvoorbeeld de internationale platforms:

Ook veel Nederlandse hogescholen of Universiteiten bieden MOOC’s aan via eigen platform of site.

Delen

Gerelateerde berichten