Naar overzicht
Werkgever | 26-04-2023

Deze week is ondernemersadviseur Jolanda Schonewille te beluisteren in de Podcast van de Werkbank. Presentator Zegert van de Linden interviewt Jolanda over basisvaardigheden op de werkvloer. Dat is een vrij breed begrip. We hebben het dan over vaardigheden op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Vaardigheden die nodig zijn om goed jezelf te kunnen redden op elk gebied, zowel op het werk als In de privésfeer

"Je denkt vaak aan laagopgeleide mensen die beperkt vaardig zijn, maar dat is zeker een verkeerde aanname. Want ik zie ook heel veel mensen met een diploma op zak." Maar als je die vaardigheden in de praktijk niet toepast, dan verlies je de vaardigheden. "Al die vaardigheden hangen met elkaar samen," zegt Jolanda: "Als je bijvoorbeeld goed bent in digitale vaardigheden, maar je beheerst de taal niet.., dan loop je alsnog vast.

Er heerst een taboe op laaggeletterd zijn: Jolanda: "Er zijn heel veel mensen met zo'n beperkte vaardigheid. Zij hebben trucjes ontwikkeld om het te verdoezelen. Wij bieden bedrijven hulp om die mensen te helpen. Die mensen moeten zich bewust worden van het feit dat ze iets kunnen leren en ontwikkelen."

Beluister hier de hele podcast

Delen

Gerelateerde berichten