Naar overzicht
Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 28-03-2022

Het Overijssels Vakmanschap - Samen werken aan techniek!

Techniek heeft de toekomst! In Twente komen we voor grote uitdagingen te staan. Werkgevers in de techniek, infra en bouw staan te springen op goed geschoolde medewerkers, maar deze zijn moeilijk te vinden. Scholing is één van de manieren om het tekort op de arbeidsmarkt tegemoet te komen. Overijssel wil zorgen voor voldoende deskundige vakmensen. Daarom is het nodig om  (toekomstige) technische vakmensen en technische werkgevers ondersteunen in hun ontwikkelvraag. Vanuit deze gedachte is het Overijssels Vakmanschap ontstaan. Een publiek private samenwerking tussen de provincie en de technische opleidingsfondsen, brancheorganisaties techniek, bouw & infra, vakbonden, regionale opleiders en scholingsfondsen. 

Voor wie is het Overijssels Vakmanschap?
Voor alle (toekomstig) technische vakmensen en alle werkgevers in de techniek, bouw en infra. 

Wanneer kun jij bij hen terecht?
Leerwerkloket Twente is er voor iedereen met een loopbaan- of scholingsvraag. Maar voor diegene die al zeker weten te willen om-, her- of bijscholen richting de techniek of werkgevers in de techniek, bouw en infra kunnen ook direct bij het Overijssels Vakmanschap terecht. Ervaren coaches ondersteunen (toekomstig) technische vakmensen in hun opleidingsvraag. Zij zorgen voor informatie, begeleiden en financieren van opleiding en ontwikkeling in de techniek, bouw & infra. Voor zowel werknemers als werkzoekenden.

Voor werkgevers kan het Overijssels Vakmanschap helpen bij scholings- en leercultuurvraagstukken binnen de organisatie. Ook geven ze advies over de inzet van subsidies en andere financiële regelingen. Daarnaast zorgen ze voor nieuwe instroom. 

Hoe doen ze dit?
Er staat een team van verbindings- en arbeidsmarktcoaches klaar. Zij werken nauw samen met verschillende organisaties (brancheorganisaties, regionale scholingsfondsen en uitvoerende instanties). Daardoor kunnen zij een groot netwerk met de juiste kennis inzetten. En helpen bij het vinden van het juiste opleidingstraject, de financiering en begeleiding op de gesteld ontwikkelvraag.

Ondertussen worden er ook contacten gelegd met de juiste partijen die kunnen ondersteunen om de droombaan in de technische-, bouw- of infrasector te vinden voor werkzoekenden!

Bekijk hier de website van het Overijssels Vakmanschap

Delen

Gerelateerde berichten