Naar overzicht
Algemeen | 05-03-2021

Arbeidsmarkt en LOB; speciaal voor onderwijsprofessionals!

Jongeren worden hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis want ze komen moeilijker aan het werk. Daarnaast is in sommige sectoren de kans op een baan heel klein. Bij dit soort vragen ondersteunen Onderwijsinstanties studenten door middel van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Studenten leren zo keuzes te maken voor hun eigen loopbaan.

Eén van de onderdelen die essentieel is voor een loopbaan- en studiekeuze is Arbeidsmarktinformatie. Het expertisepunt LOB heeft een wegwijzer ontwikkeld voor onderwijsprofessionals. Deze wegwijzer beschrijft wat arbeidsmarktinformatie inhoudt, waarom het belangrijk is, hoe het kan worden ingezet en wat dit vraagt van onderwijsprofessionals. Vind hier de wegwijzer van LOB-expertisecentrum. 

Als onderwijsprofessional kan deze wegwijzer je helpen om jouw studenten/scholieren beter te informeren over de kansen op de arbeidsmarkt. Zodat jouw studenten een goed overwogen keuze kunnen maken.

Ben jij onderwijsprofessional? En zou je graag meer informatie willen over de arbeidsmarkt? En willen weten welke mogelijkheden er voor jouw student zijn? Leerwerkloket Twente kan je helpen met al jouw vragen over de arbeidsmarkt en waar kansen liggen in de regio. Maak hier een afspraak met één van onze adviseurs.

Wil je weten wat Leerwerkloket Twente voor jou als onderwijsprofessional kan betekenen? 30 maart organiseren wij een webinar over wat het Leerwerkloket zoal doet en welke dienstverlening ze kunnen bieden. Meld je hier aan. 


Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkzoekende | 01-25-2024

Lustrum Twents Fonds voor Vakmanschap. Eric: "Wij kunnen met het fonds echt maatwerk leveren"

30 januari bestaat het Twents Fonds voor Vakmanschap (TFvV) 5 jaar. Leerwerkloket Twente geeft, samen met Loopbaanstation, uitvoering aan het Twents Fonds. Onze adviseurs gaan in gesprek en beoordelen alle aanvragen voor de scholingscheque. Adviseur Eric Bloemberg is vanaf het begin betrokken bij het fonds en is trots: “Wij kunnen met TFvV echt maatwerk leveren”.

Lees bericht

NO OPTION SET