Naar overzicht
Algemeen | 05-03-2021

Arbeidsmarkt en LOB; speciaal voor onderwijsprofessionals!

Jongeren worden hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis want ze komen moeilijker aan het werk. Daarnaast is in sommige sectoren de kans op een baan heel klein. Bij dit soort vragen ondersteunen Onderwijsinstanties studenten door middel van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Studenten leren zo keuzes te maken voor hun eigen loopbaan.

Eén van de onderdelen die essentieel is voor een loopbaan- en studiekeuze is Arbeidsmarktinformatie. Het expertisepunt LOB heeft een wegwijzer ontwikkeld voor onderwijsprofessionals. Deze wegwijzer beschrijft wat arbeidsmarktinformatie inhoudt, waarom het belangrijk is, hoe het kan worden ingezet en wat dit vraagt van onderwijsprofessionals. Vind hier de wegwijzer van LOB-expertisecentrum. 

Als onderwijsprofessional kan deze wegwijzer je helpen om jouw studenten/scholieren beter te informeren over de kansen op de arbeidsmarkt. Zodat jouw studenten een goed overwogen keuze kunnen maken.

Ben jij onderwijsprofessional? En zou je graag meer informatie willen over de arbeidsmarkt? En willen weten welke mogelijkheden er voor jouw student zijn? Leerwerkloket Twente kan je helpen met al jouw vragen over de arbeidsmarkt en waar kansen liggen in de regio. Maak hier een afspraak met één van onze adviseurs.

Wil je weten wat Leerwerkloket Twente voor jou als onderwijsprofessional kan betekenen? 30 maart organiseren wij een webinar over wat het Leerwerkloket zoal doet en welke dienstverlening ze kunnen bieden. Meld je hier aan. 


Delen

Gerelateerde berichten