Naar overzicht
Werkgever | 28-09-2022

NIEUW DENNIS: Financiële regelingen voor werkgevers 

Dennis is hét digitaal platform voor adviseurs van arbeidsmarktregio’s die in contact met (potentiële) werkgevers werken aan bemiddeling van werkzoekenden. Dennis geeft op een snelle en eenvoudige manier inzicht in relevante instrumenten voor werkgevers. Het combineert zowel de lokale en regionale instrumenten als de landelijke instrumenten van bijvoorbeeld het Leerwerkloket of UWV. Daarnaast kun je heel eenvoudig de informatie versturen naar de werkgever.

Waarom de naam Dennis?

Dennis is ontstaan vanuit de behoefte in de praktijk. Dennis staat symbool voor het doen met kennis. Dennis is jouw digitale hulp in de dienstverlening naar werkgevers. Het helpt daarnaast in het realiseren van een eenheid van taal richting werkgevers over gemeente-, regio- en organisatiegrenzen heen. Een belangrijke opdracht ook vanuit de nieuwe wet Suwi die per 1 januari 2021 in is gegaan. Dennis is ontwikkeld door VNG Realisatie in samenwerking met arbeidsmarktregio's Zwolle, Midden-Gelderland en Noord-Holland Noord. Ook zijn ketenpartijen als SAM, TNO en het UWV betrokken bij de ontwikkeling. Momenteel wordt Dennis nog doorontwikkeld in samenwerking met de eerder genoemde partijen en nieuw aangesloten arbeidsmarktregio's.

Werken met Dennis

Werken met Dennis is heel eenvoudig. Klik op de homepagina op jouw arbeidsmarktregio en zie welke instrumenten in jouw regio of woonplaats beschikbaar zijn. Wil je een aanbod specifiek voor een werkzoekende of werkgever? Gebruik dan de filters aan de linkerkant om een gepersonaliseerd aanbod te krijgen. Je ziet alle landelijke, regionale en eventuele lokale instrumenten in één oogopslag. Klik op een instrument voor meer informatie waaronder de voorwaarden en aanmeldinstructie. Hier vind je ook handige links en downloads die met het instrument te maken hebben. 


Hieronder vind je een instructievideo hoe het werkt: 

Regio pagina Twente

Ook arbeidsmarktregio heeft een eigen pagina.  Met het instrumentenfilter zie je in één oogopslag welke regelingen, voorzieningen en instrumenten beschikbaar zijn binnen de arbeidsmarktregio. Bekijk hier de pagina van de arbeidsmarktregio Twente.


Heb je vragen? Leerwerkloket Twente helpt je graag verder. 

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

NO OPTION SET