Naar overzicht
Werkgever | 28-09-2022

NIEUW DENNIS: Financiële regelingen voor werkgevers 

Dennis is hét digitaal platform voor adviseurs van arbeidsmarktregio’s die in contact met (potentiële) werkgevers werken aan bemiddeling van werkzoekenden. Dennis geeft op een snelle en eenvoudige manier inzicht in relevante instrumenten voor werkgevers. Het combineert zowel de lokale en regionale instrumenten als de landelijke instrumenten van bijvoorbeeld het Leerwerkloket of UWV. Daarnaast kun je heel eenvoudig de informatie versturen naar de werkgever.

Waarom de naam Dennis?

Dennis is ontstaan vanuit de behoefte in de praktijk. Dennis staat symbool voor het doen met kennis. Dennis is jouw digitale hulp in de dienstverlening naar werkgevers. Het helpt daarnaast in het realiseren van een eenheid van taal richting werkgevers over gemeente-, regio- en organisatiegrenzen heen. Een belangrijke opdracht ook vanuit de nieuwe wet Suwi die per 1 januari 2021 in is gegaan. Dennis is ontwikkeld door VNG Realisatie in samenwerking met arbeidsmarktregio's Zwolle, Midden-Gelderland en Noord-Holland Noord. Ook zijn ketenpartijen als SAM, TNO en het UWV betrokken bij de ontwikkeling. Momenteel wordt Dennis nog doorontwikkeld in samenwerking met de eerder genoemde partijen en nieuw aangesloten arbeidsmarktregio's.

Werken met Dennis

Werken met Dennis is heel eenvoudig. Klik op de homepagina op jouw arbeidsmarktregio en zie welke instrumenten in jouw regio of woonplaats beschikbaar zijn. Wil je een aanbod specifiek voor een werkzoekende of werkgever? Gebruik dan de filters aan de linkerkant om een gepersonaliseerd aanbod te krijgen. Je ziet alle landelijke, regionale en eventuele lokale instrumenten in één oogopslag. Klik op een instrument voor meer informatie waaronder de voorwaarden en aanmeldinstructie. Hier vind je ook handige links en downloads die met het instrument te maken hebben. 


Hieronder vind je een instructievideo hoe het werkt: 

Regio pagina Twente

Ook arbeidsmarktregio heeft een eigen pagina.  Met het instrumentenfilter zie je in één oogopslag welke regelingen, voorzieningen en instrumenten beschikbaar zijn binnen de arbeidsmarktregio. Bekijk hier de pagina van de arbeidsmarktregio Twente.


Heb je vragen? Leerwerkloket Twente helpt je graag verder. 

Delen

Gerelateerde berichten