Naar overzicht
Werkende en Werkzoekende | 17-02-2022

7 tips: Hier kun je gratis leren!

Je hoeft niet perse naar school om jezelf te ontwikkelen in je dagelijks leven of voor je werk. Er zijn veel mogelijkheden om (bijna) gratis online te leren. Het enige dat je nodig hebt is een laptop, telefoon of iPad met internettoegang. Ben je wat minder handig met een computer dan is er vast iemand in je buurt die je even wil helpen. Voor elk niveau zijn er modules en trainingen, voor mensen zonder diploma tot universiteit. Lees hier 7 tips: plekken waar je (bijna) gratis kunt leren.

  1. Via Werk-portal leer je alles om werk te zoeken en om lekker aan het werk te blijven. Van Facebook of LinkedIn, solliciteren, prettig werken, taal & rekenen, omgaan met je mobielof de computer tot het leren van Word/Excel. Een account aanmaken is heel gemakkelijk, je komt dan altijd terug bij waar je gebleven bent. Kijk of er een cursus voor jou bij is. 

  2. Via Oefenen.nl kun je heel gemakkelijk oefenen met taal, rekenen, computer, internet, omgaan met geld, de samenleving of gezond leven. Maak zelf een account aan, het is heel gemakkelijk. Zoek je onderwerp op thema en taalniveau.

  3. De webinars van UWV helpen je bij het vinden van werk. Een webinar is een online presentatie die je vanachter je eigen computer of tablet bekijkt. Je leert bijvoorbeeld hoe je opvalt met je cv, waar veel kans is op werk en hoe jij jezelf onderscheidt van andere sollicitanten. Bekijk hier de webinars.

  4. Wil je aan de slag in een kansrijk beroep als: Customer service specialist, Data analyst, Digital marketing specialist, Financial analyst, Graphic Designer, IT administrator, IT support, Project manager, Sales representative en Software developer? Op de website van Werk in Vooruitzicht leer je wat de functies inhouden en waar je kosteloze cursussen vindt.

  5. Ben jij een (toekomstige) techneut en wil je je vakmanschap ontwikkelen? Via oZone vind je gratis online trainingen over 170 onderwerpen met weinig tekst en veel praktijk. Maak een account aan en je kunt direct beginnen!

  6. Voor de moderne digitale wereld is Google kennis essentieel. In 26 modules en 40 uur kun je je ontwikkelen tot een gecertificeerde Online marketeer. Er zijn ook diverse kortere modules te volgen over gegevens technologie, persoonlijke vaardigheden en online marketing. Groei uit tot een prof via Google's digitale werkplaats

  7. Via de bibliotheek zijn er regelmatig interessante cursussen, lezingen en workshops. Deze zijn voor zowel voor leden als niet-leden toegankelijk. Leden hebben vaker een korting op de activiteiten. Kijk bij jouw plaatselijke bibliotheek of er een interessante workshop voor jou bij zit.

Dit is geen volledig overzicht van plekken waar je gratis kunt leren. Er zijn nog talloze manieren om te leren zonder dat je zelf kosten hoeft te maken. Wil je graag meer informatie? Neem contact op met Leerwerkloket Twente.

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

NO OPTION SET