Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 16-11-2023

"Van droom naar beweging" 

Woensdag 15 november was de afsluitende bijeenkomst voor de deelnemers van het programma 'Ontdek wat je in huis hebt'. De bijeenkomst stond in het teken van 'van droom naar beweging'. 

We wilden samen met de deelnemers terugkijken op een jaar vol groei, inspiratie en ontwikkeling. Tijdens het programma is een ieder in beweging gekomen op haar eigen manier; sommige kwamen tot de conclusie dat het te vroeg is om stappen te zetten en anderen hebben een nieuwe baan gevonden. Dit was het moment om samen terug te blikken en het project op een leuke en inspirerende wijze af te sluiten. 

De avond werd geopend door Jenny Holtrop, manager van Leerwerkloket Twente. Ze vertelde hoe het project 'Ontdek wat je in huis hebt' is ontstaan. Jenny: "Tijdens en zomerborrel vertelde loopbaanadviseur Helma over een blog dat ze, na afloop van een adviesgesprek, kreeg van kandidaat Ans.
(lees hier het blog). Na het lezen van het blog was ik direct overtuigd. Er moest iets speciaals gedaan worden voor een groep vrouwen, iets dat verder gaat dan de gebruikelijke loopbaanontwikkeling. En zo is het idee voor het programma 'Ontdek wat je in huis hebt' geboren.
We hebben een projectteam opgezet, bestaande uit collega's Helma, Jenny, Ingrid, Alien, Judith, Lyanne en Linda van Werkplein Twente. Ook heeft kandidaat Ans als tekstschrijfster een mooie rol vervult. De landingspagina, de werkwijze en het programma werd ontwikkeld en vanaf april konden we van start. Van april tot en met oktober hebben ruim 120 vrouwen zich aangemeld. Vanavond gaan we terugblikken en leuk afsluiten met elkaar."

Na dit welkomstwoord volgden twee interactieve workshops die vrouwen helpt om bewuster en zelfverzekerder voor de dag te komen. Annelies Hoek van de Catwalk Experience leidde de eerste workshop, waarbij vrouwen bewust werden gemaakt van hun houding en leerden hoe ze meer zelfvertrouwen kunnen uitstralen. De tweede workshop, verzorgd door Unique Janique, bood inzicht in hoe je nog beter voor de dag kunt komen door middel van kleding en kleur.

Loopbaanadviseurs Helma, Alien en Ingrid sloten de avond af met een mooi gedicht voor alle dames. Met onder andere de woorden: "Onzekerheid over veranderingen, groot en klein, Thuis, werk en in de rest van je leven, hoe kon het anders zijn. Met veerkracht en vol vertrouwen, stap voor stap, vormde je jouw pad, een persoonlijke trap". 

Deze avond, met het thema "Van Droom naar Beweging," was niet alleen een afsluiting maar ook een begin. Het project is positief ervaren dat wij in 2024 meerdere programma's kunnen starten.
Kortom we hopen dat we nog veel anderen kunnen helpen in hun beweging richting de arbeidsmarkt.

Wil je meer weten over het programma ontdek wat je in huis hebt?


Lees hier meer

Bekijk hier de fotocollage van deze mooie avond:

Delen

Gerelateerde berichten