Naar overzicht
Algemeen | 03-06-2022

Maak kennis met ondernemersadviseur Ellen: “Ga juist de uitdaging zien in veranderingen!”

Ellen werkt nu ruim drie jaar bij Leerwerkloket Twente. Ze begon als loopbaanadviseur voor kandidaten, maar momenteel werkt ze als ondernemersadviseur. Ze geeft handvatten aan organisaties om aan de slag te gaan met ontwikkelen en opleiden van personeel. Ze krijgt er energie van om met alle onderwerpen op het gebied van een Leven Lang Ontwikkelen aan de slag te gaan.

Waarom vind je dat zo belangrijk? 
“Ik hou ervan om in beweging te blijven en me te blijven ontwikkelen. Juist de uitdaging zien in veranderingen. De veranderingen hebben mij al mooie dingen gebracht. Dit hoop ik werkgevers ook mee te geven. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor een leercultuur binnen hun bedrijf en ik daag ze uit om uit hun comfortzone te stappen.”

En hoe zie je dat in je gesprekken met werkgevers terug?
In veel bedrijven is het niet vanzelfsprekend dat ‘ontwikkelen en opleiden’ worden meegenomen in het gesprek met een werknemer. Ik hoop het belang hiervan te benadrukken. De werkgever is zelf verantwoordelijk en ik ben faciliterend en hoop ze deels te kunnen ontzorgen met mijn dienstverlening. Ik zorg dat het de werkgever zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt! Leven Lang Ontwikkelen zou een primaire voorwaarde moeten zijn in een bedrijf. Hiermee kun je werknemers binden en boeien. Wat heel belangrijk is in deze huidige tijd!”

In mei was de Leren en Werken Markt. Jij was hier de projectleider, hoe kijk je hierop terug?
“Ik vond het een geweldig evenement, waar een Leven Lang Ontwikkelen echt een gezicht heeft gekregen. Alle partijen in de arbeidsmarkt, zoals inwoners, onderwijs, werkgevers en vakbonden, kwamen samen om elkaar te informeren over leren, werken, loopbaanadvies, arbeidsmarkt en nog veel meer. Een Leven Lang Ontwikkelen klinkt heel groot en zwaar, maar met kleine stapjes kom je al heel ver. Als je als bezoeker in gesprek gaat met een werkgever leer je al veel; is het bedrijf iets voor jou of juist niet? Wat spreekt je wel of niet aan. We hebben ruim 150 standhouders en 800 bezoekers mogen ontvangen en als die allemaal een klein stapje hebben gezet dan heeft de Twentse leercultuur een enorme boost gekregen en daar gaat het om!”


Al met al kijkt Ellen zeer positief op de Leren en Werken Markt 2022. Bekijk het interview van Werkplein TV: 


Delen

Gerelateerde berichten