Naar overzicht
Werkgever | 18-12-2023

Irma Ruiter, directeur React Twente, blij verrast met uitslag Leercultuurscan

Irma Ruiter, directeur React Twente, heeft al langer de wens om het beleid op leren & ontwikkelen te optimaliseren. Ze ging hierover in gesprek met Leerwerkloket Twente en dat heeft haar concrete handvatten gegeven om aan de slag te gaan.

Vertel eens kort iets over jouw bedrijf

React Twente is een stichting die voor diverse instanties re-integratie dienstverlening en arbeidsmatige dagbesteding uitvoert. We doen dit met ongeveer 35 personeelsleden. We hebben het dan over re-integratieconsulenten/jobcoaches en over werkbegeleiders. Verder kennen we natuurlijk enkele bedrijfsmatige functies maar we zijn een hele platte organisatie.

Waarom is “Een Leven Lang Ontwikkelen” zo belangrijk voor jouw bedrijf?

In onze sector is een Leven Lang Ontwikkelen erg belangrijk, onze medewerkers moeten blijven werken aan hun vakbekwaamheid om onze kwetsbare cliënten optimaal te kunnen ondersteunen.  Naast dat we het beste willen voor onze cliënten, wil ik ook graag aan onze opdrachtgevers laten zien dat we een continue lerende organisatie zijn. 

Hoe breng je dat in de praktijk?

We doen best veel aan ontwikkeling, we regelen intervisie bijeenkomsten, nodigen externe specialisten uit om hun kennis te delen en medewerkers kunnen gebruik maken van een scholingsbudget. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik best zoekende ben geweest naar hoe ik dit kan formaliseren en optimaliseren. Tot ik in gesprek kwam met een Leerwerkloket Twente adviseur die me meenam in de visie op een Leven Lang Ontwikkelen en me aanbood om de leercultuurscan in te zetten. 

Hoe kun je hiermee andere ondernemers inspireren? 

Ik raad iedere ondernemer aan om met een echte expert in gesprek te gaan. Misschien doe je best al veel maar ben je je daarvan niet bewust. Bij ons is het adviesrapport Leercultuurscan en de workshop met Sharon en Jolanda een echte eyeopener. We zien dat we best al veel aan leren doen en dat onze medewerkers er heel positief instaan. We scoorden op elke van de 6 bouwstenen van de leercultuur al hoger dan een 3,5.(scorecategorie goed). Maar er is altijd ruimte voor verbetering, dus samen met Sharon en Jolanda hebben we aan het eind van de workshop actiepunten genoteerd die we direct gaan oppakken. We hebben het dan over: heldere afspraken en duidelijke communicatie,  digitale kennisdeling en een opleidingsbeleidsplan incl. een studieregeling.  

Hoe is de samenwerking met Leerwerkloket Twente tot stand gekomen?

De eerste vraag die ik had voor het Leerwerkloket betrof een vraag over scholingssubsidie. Maar in het gesprek ging het al snel over veel meer en het werd me duidelijk dat ik met een onafhankelijke, deskundige en kosteloze adviesfunctie in Twente te maken had. 

Wanneer zoek je de samenwerking met Leerwerkloket Twente?

Ik weet ondertussen dat ik met al mijn vragen over Leren en Ontwikkelen bij Leerwerkloket Twente terecht kan. Ook onze medewerkers en cliënten kunnen voor een onafhankelijk loopbaan- of scholingsadvies bij hen terecht. Er zijn in de workshop al verschillende onderwerpen voorbij gekomen waar we in de toekomst zeker de samenwerking voor gaan zoeken.

Wil jij aan de slag met leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie?

Onze experts staan voor je klaar!

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

NO OPTION SET