Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 18-03-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda: “Samen met collega, werkgever of kandidaat gaan wij op zoek naar een passende financiële oplossing voor scholing of projecten

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Financieel advies op maat
Ellen en Linda vertellen: “Leerwerkloket heeft bewust gekozen om zich te specialiseren in financiële regelingen. Binnen organisaties en branches is er veel kennis over eigen wetten, regelgevingen en financieringsmogelijkheden. Maar men ziet vaak ‘door de bomen het bos niet meer’ door de regelingen buiten de eigen organisatie. Bij een leerwerkproject zien we bijvoorbeeld steeds vaker deelnemers met verschillende werk- of uitkeringen en daardoor met andere financieringsmogelijkheden.

Vanuit Leerwerkloket kunnen wij professionals, werkgevers en inwoners breed adviseren over de mogelijkheden. Hierin kunnen we creatief buiten de kaders denken en echt advies geven op basis van de behoefte van de werkgever of inwoner”.

Wij weten de mogelijkheden
“Daarnaast merk je dat het fijn is dat we korte lijnen en warme contacten met een groot netwerk hebben. Dat netwerk aan organisaties en instanties is voor ons vanzelf sprekend maar voor professionals, werkgevers en inwoners vaak onoverzichtelijk. Doordat wij publiek-privaat weten wat er mogelijk is op landelijk, provinciaal, regionaal, sectoraal en gemeentelijk niveau, kunnen we goed verbindingen maken, samenwerken en in de financiële vraag echt van meerwaarde zijn. Dat geeft energie.“

Scholing moet voor iedereen toegankelijk worden 
Maar is er altijd een financiële regeling voor een klant met een vraag? “Bij Leerwerkloket Twente krijgt elke klant krijgt antwoord op zijn vraag. Alle mogelijkheden worden besproken om tot oplossingen te komen. Voor iedereen zou het toegankelijk moeten worden om een opleiding en/of traject te kunnen volgen. Niet alleen als je een uitkering hebt, maar ook in andere situaties. Financial Engineering maakt dat je out-of-the box en creatief gaat denken. Het gaat niet altijd om geld om tot een passende oplossing te komen. Soms zijn er ook andere oplossingen.”

Wil jij weten welke mogelijkheden er zijn om de scholing van jouw kandidaat, jouw medewerker of jouw eigen scholing (gedeeltelijk) te financieren?
Neem contact op! Wij helpen je bij je financiële vraagstuk.

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkzoekende | 01-25-2024

Lustrum Twents Fonds voor Vakmanschap. Eric: "Wij kunnen met het fonds echt maatwerk leveren"

30 januari bestaat het Twents Fonds voor Vakmanschap (TFvV) 5 jaar. Leerwerkloket Twente geeft, samen met Loopbaanstation, uitvoering aan het Twents Fonds. Onze adviseurs gaan in gesprek en beoordelen alle aanvragen voor de scholingscheque. Adviseur Eric Bloemberg is vanaf het begin betrokken bij het fonds en is trots: “Wij kunnen met TFvV echt maatwerk leveren”.

Lees bericht

NO OPTION SET