Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 28-03-2022

Maak kennis met Yvonne: “Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Ik wijs je de weg!”

Iedereen kent het wel. Je voelt je niet fijn in je huidige baan, maar je weet niet wat je wilt of hoe je dat kunt bereiken. Een loopbaanadviseur kan je hierbij helpen. Yvonne, loopbaanadviseur bij Leerwerkloket Twente, zit al jaren in het werkveld. Ze is een echte generalist. Al haar kennis neemt ze mee in haar loopbaangesprekken om het beste advies te kunnen geven aan de kandidaat. Maak kennis met loopbaanadviseur Yvonne.

Waar kun jij mee helpen?
Yvonne: “Ik help mensen richting te geven aan hun loopbaan. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkeling. Als iemand een vraag heeft, kan ik mijn kennis delen en hierover in gesprek gaan. Door samen te reflecteren en te spiegelen, kom je erachter wat wel of niet een goede keuze is voor jou.”

Hoe kom je daar achter dan?
Yvonne: “Je kunt bijvoorbeeld wel persoonlijk begeleider of installatiemonteur willen worden, maar kun jij naast je fulltime baan, gezin, huishouden en andere verplichtingen ook nog succesvol een opleiding afronden? Dit vraagt veel motivatie en doorzettingsvermogen. Soms kan ik hierin heel duidelijk zijn, maar dit is beter dan pamperen. Ik vind het belangrijk dat je een realistisch beeld hebt, voordat je aan de opleiding begint.”

Hoe kun je toch echt de carrièreswitch mogelijk maken?
Yvonne: “Ik vergelijk je loopbaan met het beklimmen van de Mount Everest. Je wilt graag de top bereiken, maar bijna niemand lukt het om in één keer die top te bereiken. Als je dit direct als doel stelt, heb je een grotere kans om te falen. Als je nu eerst probeert kamp 1 te bereiken, vervolgens kamp 2 dan zul jij uiteindelijk ook de top behalen. Door haalbare (kleine) stappen te maken en deze successen te vieren, blijf je ook gemotiveerd om die top te behalen. Daarnaast geloof ik dat als je echt wilt, het echt mogelijk is.”

Als je hierover praat, krijg je echt een glimlach op jouw gezicht.
Yvonne: “Oh ja? Ik vind mijn werk ook echt heel leuk. Het geeft mij energie om mensen advies en richting te geven in hun loopbaan. Je kunt hiermee echt van toegevoegde waarde zijn. En weet je wat het leuke is van? Ik geef mensen niet alleen een richting, maar ik leer ook van hen. Zo ga je echt samen opzoek naar een kleine volgende stap in je loopbaan.”

De laatste vraag... Wat typeert jou als loopbaanadviseur?
Yvonne: “Ik geloof: Alle aandacht doet groeien. Het is gewoon fijn om te weten dat er altijd iemand voor je is, waar je op terug kunt vallen als je loopbaanvragen hebt. Ik benadruk altijd dat mensen mij kunnen bellen voor vragen of advies. Je hoeft het niet alleen te doen, ik ben er om je te helpen!”

Wil jij graag in gesprek met Yvonne of één van de andere adviseurs van Leerwerkloket Twente? Neem vrijblijvend contact op.

Delen

Gerelateerde berichten