Naar overzicht
Algemeen | 14-06-2023

12,5 jarig jubileum Leerwerkloket Twente

Een arbeidsmarktsymposium met Twentse daadkracht 

“In welk Twente willen we (samen)werken?” De centrale vraag tijdens het arbeidsmarktsymposium dat Leerwerkloket Twente organiseerde ter ere van het 12,5 jarig jubileum. Vertegenwoordigers van onderwijs, overheid, sociale partners en ondernemers waren aanwezig. Samen aan de slag voor een duurzame arbeidsmarkt en Leven Lang Ontwikkelen. Dit was onder leiding van dagvoorzitter Sander Schimmelpenninck.

Hans Borstlap, voorzitter van de commissie Borstlap, gaf een inspirerend pleidooi over zijn visie op de (toekomstige) arbeidsmarkt. Borstlap: “De arbeidsmarkt is dynamisch en (interne) wendbaarheid is hierin essentieel. Dit zou beter gefaciliteerd moeten worden. Ik pleit voor een individuele leerrekening voor iedereen. Deze rekening kun je inzetten voor het volgen van scholing gedurende je hele werkzame leven. Hiermee blijf je je ontwikkelen én wendbaar op de dynamische arbeidsmarkt.”

Vervolgens stelde Sander Schimmelpenninck kritische vragen aan het panel bestaande uit Eeke Olijve (eigenaar Limesquare), Jan-Willem te Dorsthorst (Rayonmanager UWV), Rob Christenhusz (Wethouder Gemeente Oldenzaal) én Gyula Rychtarski (Young Twente Board). De conclusie van dit panelgesprek: “We praten wel veel met elkaar, maar we mogen ook vaker naar elkaar luisteren”

Daar zorgde de tafelgesprekken voor.  Deelnemers luisterden naar elkaar en gingen in gesprek over de thema’s: samenwerking en Leven Lang Ontwikkelen. Jenny Holtrop, manager van Leerwerkloket Twente, blikt terug: “Veel mensen weten niet waar ze moeten zijn met hun vragen. We hebben het zo moeilijk gemaakt met elkaar. Dit kan alleen beter door samen te werken. Met dit arbeidsmarktsymposium hebben we de eerste zaadjes geplant naar een groeiende samenwerking!”

Onze regio zet stappen in een verstevigde samenwerking.  Hier mogen we trots op zijn. Zoals Hans Borstlap zegt:  ‘In de regio Twente gebeuren zoveel mooie dingen. Confronteer Den Haag en overtuig ze met Twentse daadkracht!’

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

NO OPTION SET