Naar overzicht
Werkende en Werkzoekende | 07-05-2024

Zorgstart gaat door

De komende 3 jaar helpen we nog meer inwoners naar een baan in de zorg en welzijn 
Fantastisch nieuws, Twente Board heeft recent de aanvraag voor verlenging van Zorgstart gehonoreerd. Dat betekent dat we de komende 3 jaar door kunnen gaan met ZorgStart Twente en dit kunnen uitbreiden naar meer deelnemende organisaties en meer kandidaten! Voor een compleet aanbod in de sector breiden we ZorgStart graag uit naar de branches jeugdzorg en welzijn. Door de verlening kunnen we ZorgStart Twente nog 3 jaar gesubsidieerd aanbieden. Onze ambitie daarbij is om het aantal ZorgStart deelnemers drie jaar lang te verdubbelen naar 200 per jaar. Waarbij wij inschatten dat 100 kandidaten per jaar daadwerkelijk bemiddeld worden naar werk.

Hoe het begon
ZorgStart Twente startte in oktober 2023 met een pilot. Vanaf de start ontvingen we binnen één week 100 aanmeldingen. Een zeer succesvolle aanvang! De aanmeldingen bleven in de eerste maand binnenstromen. Samen met 14 zorgorganisaties vergroten wij sinds die tijd de mobiliteit van inwoners uit de regio naar de zorgsector.

Wat is Zorgstart?
ZorgStart helpt inwoners van Twente aan een baan in de zorg. Hierbij richten wij ons op zij-instromers. ZorgStart Twente is een samenwerking tussen Calibris Advies (de producent van de online omgeving), WGV zorg en welzijn (die een deel van de coaching en matching van kandidaten op zich neemt) het Leerwerkloket (die ook de coaching van kandidaten doet) en het Werkgeversservicepunt (die ook de matching doet). Via ZorgStart bieden we kansen voor mensen met een hart voor de zorg en komen we tegemoet aan de toenemende vraag van werkgevers naar personeel.

Voor wie is ZorgStart?
ZorgStart is er voor elke inwoner van Twente die wil ontdekken of de zorg iets voor hem of haar is. Met of zonder ervaring in de zorg, dat maakt bij ZorgStart niet uit. Iedereen is welkom. Bij ZorgStart kan een geïnteresseerde zich oriënteren op de verschillende branches in de zorg en vervolgens op functies, opleidingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Na aanmelding wordt op maat en met persoonlijk advies de route naar een baan in de zorg gevormd. Werkgevers krijgen vanuit ZorgStart kandidaten aangeboden die passen bij hun vacatures én hun organisatie. Zo worden ze ondersteund en gefaciliteerd bij de instroom van nieuwe medewerkers.

Krapte op de arbeidsmarkt
Werkgevers in de zorg staan voor grote uitdagingen. De arbeidsmarkt zal ook in Twente de komende jaren steeds krapper worden. De regio wil dit voor zijn en biedt kansen aan zij-instromers om kennis te maken met het brede veld van zorg en welzijn. Daarnaast geven steeds meer werkgevers aan dat niet het opleidingsniveau, maar levenservaring, stevig in je schoenen staan en je kunnen verhouden tot de mensen die afhankelijk zijn van een hulpvraag de belangrijkste criteria zijn voor toekomstig personeel. Dat biedt kansen voor mensen die (nog) niet over de juiste diploma’s beschikken, maar wel “hart voor de zorg” hebben.


Delen

Gerelateerde berichten

NO OPTION SET